27 Ağustos 2008 tarihli günümün özeti

Sanıyorum bugün, hayatım boyunca saate en çok baktığım gündü.

  • 9 buçukta kalktım, kahvaltıdan hemen sonra banyo yaptım.
  • Banyodan sonra bir de tıraş oldum.
  • Tıraş olduktan sonra muhtara gittim, bir adet ikametgâh senedi aldım. Yeni üniversiteme kayıt için gerekiyormuş.
  • Eve döndüm, saat 12 gibiydi. Yarım saat kadar kestirdikten sonra yemek yedim.
  • 2'ye kadar evde durdum. Normalde 1'de çıkacaktım ama tembellik ettim.
  • Günün Olayı: Bürokrasi canavarı beni az daha öldürüyordu. 2'de evden çıkıp metroyla Ankara Üniversitesi'ne gittim, üniversiteden çıkacak bir insanın elinde olması gereken tüm belgelerin elimde olduğunu düşünerek. Ufak ve kolay birkaç işlemden sonra bir kaşe için, evet, yalnızca bir kaşe için Cebeci'deki Ankara Üniversitesi Hastanesi'ne (Mediko diye bir yer) kadar gitmek durumunda kaldım. Adres falan almadığımdan dolayı metrodan indiğimde insanlara bu Mediko denen Allah'ın belası yerin nerede olduğunu sordum. Sorduğum çoğu insan beni yanıtsız bıraktı, yanıt verenler de farklı farklı yanıtlar veriyordu. 25-30 dakika dolandıktan sonra buldum o iğrenç yeri ve oradaki görevlilerle de o sinirle kavga ederek kaşeyi bastırıp Tandoğan'a geri döndüm. Sonradan öğrendim ki bu olayı meğer Tandoğan'daki öğrenci işleri başkanlığı da internetten kontrol edip kaşeyi onlar da basabiliyormuş... bir hafta öncesine kadar. Yani okuldan çıkışımı bir hafta önce alsam böylesine delirmeyecektim. Neyse, bir-iki işlem daha yapıp lise diplomamı aldım ve eve döndüm.
  • Eve döndüğümde saat 6'ya yeni gelmişti. Dayanamadım, yatağa uzanıp 1 buçuk saat kadar uyudum.
  • Uyanıp akşam yemeğini yedikten sonra Family Guy'dan ve South Park'tan birer bölüm, How I Met Your Mother'dan da birkaç (sanırım 3) bölüm izledim.
  • Birkaç haftadır uğraştığım (veya üşenip uğraşmadığım) İngilizce WordPress blog'u WPTreats.com'u sonunda açtım. Tek yazı var ve temayı daha yeni yeni düzenlemeye başladım, o yüzden şimdiden yorumlamayın rica ediyorum :D.
  • Akşam uyuduğum için şimdi zerre uykum yok. Kitap okumayı düşünüyorum 1-2 saat kadar. İyi geceler.
Bir hatırlatma: Bu yazıyı istediğiniz yerde, istediğiniz gibi yayınlamakta özgürsünüz. Ama verdiğim emeğin hakkını, karşılığını vermek adına yazıyı yayınladığınız yerde, yazının hemen üstünde bu sayfaya bağlantı vermeniz gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
Verilen Tepkiler

yeni blogun hayırlı olsun.. :) bende aynısının blogger için olanını yapmayı düşünüyorum ama işte vakit olmuyo bi türlü uğraşıp yazacak kadar.. en fazla bi kaç tane tutorial kasarım ondan sonra ya sıkılırsam diye korkuyorum.. neyse tekrardan hayırlı olsun :)

2. Eyüp demiş ki; 28 Ağustos 2008, 21:31

çok uyuyosun :) o degilde ben bedava bi site yapmak istiyorum ama herhangi bi reklam eklentisi olmadan (blogspot.com wordpress.com gibi ) böyle bi imkanim var mi yoksa illaki para vermek durumundamiyim ? Ayrica ilk sitem olcak.

3. ersin demiş ki; 28 Ağustos 2008, 23:13

"copy/paste 'em."

bilmediğimden soruyorum, bu 'em olayı, kısaltmalar vs, bunlar konuşmada bu şekilde ağızdan çıkar da bu şekilde yazmaya gerek var mı? esprisi nedir? usulü bu mudur?

hayırlı olsun siten

Şimdi biz "Bir dakika." yerine "Bi' dakika." veya "Hanımefendi üşüdü mü?" yerine "Han'fendi üşüdü mü?" diyoruz ve yazıyoruz ya, İngilizcede de "copy/paste them" yerine "copy/paste 'em" veya "burning like hell" yerine "burnin' like hell" diye yazabiliyoruz... diye biliyorum :).

-ing takısında ki "g" harfini atıp yerine ayırma işareti koyuyoz.. zenciler paso böle konuşur :D comin' fuckin' etc.

6. ersin demiş ki; 29 Ağustos 2008, 13:26

tesekkur ettim,ikna oldum

Tepki Ver