Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (2005)

Family Guy Presents Stewie Griffin: The Untold Story (2005)

Şimdi şöyle bir şey var: Bu film için "3 Family Guy bölümünün birleşimi" diyorlar, fakat ben bu görüşe, tüm Family Guy bölümlerini, yapılması olası Family Guy filmlerinin parçalanmış halleri olarak gördüğümden dolayı katılmıyorum. Bu yazımda da filmi tanıtmayacağım aslında, Family Guy'ı tanıtmak istiyorum. Filmi de sonradan tanıtırım belki birkaç cümleyle.

Efendim Family Guy dediğimiz çizgi dizi, bana göre bir testtir. Neyin testidir? Kişi absürt komediden zevk alır mı, anlar mı, onun testidir. Tabii ki absürtlükten zevk almayanları aşağıladığım yok; hatta belki absürt komedi denen kavram komediye hakaret sayıldığından dolayı ben bir yerlerde hata yapıyorumdur.

Neyse, bu dizi tamamen absürttür efendim. Köpek alkolik ve konuşan bir köpektir, filmin başrol oyuncusu olan bebek doğarken bile dünyayı ele geçirme planları yapan (Bir bölümde bahsettiğim bebek olan Stewie'nin doğum sahnesi gösterilmektedir: Rahimden önce bebek, sonrasında ise muhtelif yerlerinde "BOMB HERE" yazan bir Avrupa haritası çıkar. Bebek gözlerini kısarak doktora bakar ve sahne sona erer.) ve yine konuşabilen bir bebektir. Diğer kahramanlar görünüm olarak dünyadan karakterlere benzerler (çirkin genç kız, embesil genç adam, Homer Simpson'dan bile salak bir baba, hafif dengesiz ama anaç bir anne, sapık bir komşu, zenci bir başka komşu...), ama hepsinde dizinin absürtlüğünü görebilmek mümkündür.

Dizinin kemik özelliklerinden biri de sahnelerin çabucak değişmesidir. Nadiren arp sesi ve kısa bir fade out (Bağırmayın kardeşim, Türkçesi yok!) ile sahne geçişleri de yaşanır, ama genellikle bir sonraki sahneye geçer gibi lak diye geçer sahne. Geçen sahneler de çoğunlukla geçmişe dönüşler (flashback) olur (bkz. az önce bahsettiğim doğum sahnesi).

Dizi çoğunlukla Amerikalılara hitap ediyor olsa da dünya çapında var olan kitlesi bunu direkt olarak yalanlamış olur. Türkiye'de de CNBC-E'de yayınlanan bu dizinin geniş bir Türk hayran kitlesi mevcuttur.

Filmde ise Stewie'nin gerçek babasını bulma çabaları gösterilir. Bu kadar.

(Yazıdan zerre zevk almadınız di' mi? Ben de.)

Bir hatırlatma: Bu yazıyı istediğiniz yerde, istediğiniz gibi yayınlamakta özgürsünüz. Ama verdiğim emeğin hakkını, karşılığını vermek adına yazıyı yayınladığınız yerde, yazının hemen üstünde bu sayfaya bağlantı vermeniz gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
Verilen Tepkiler

Türkçe dublajlı hali var mı bunun?
Dediğin gibi, sahneler zırt diye geçerken altyazılarla uğraşmak bok gibi.

Dublajlısını izlersen zerre gülemezsin, Cnbc-e de bunun farkında olmalı ki dublaj yapmaya cesaret edemedi :). Zaten bu film Türkiye'ye gelmedi bile.

Tepki Ver