Hairspray (2007) -

Hairspray (2007)

Müzikalleri sevin arkadaşlar. Çok şahane kafa yapıyorlar çünkü gulucuk. Hairspray de, izlediğimde kafamı ciddi ciddi güzel yapan bir müzikal film.

Son günlerde yaşadığımız olayları biliyorsunuz, bu haftaki Uykusuz'da dedikleri gibi, şok gelişme manyağı olduk. Sosyal güvenlik yasa tasarısı, AKP'ye kapatılma davası, Güneş Harekatı falan derken sivilcelerim bile çıktı lan! Ama bu filmi izlediğimde hepsini iki saatliğine unutmuş oldum, şahaneydi.

İlk sahnedeki ilginç dünyayı görünce böyle absürt bir komedi olacağını, kızcağızın daha filmin başında beynine yiyeceği, karşısına çıkan çöp kamyon tamponuyla öleceğini falan zannettim ama ciddi ciddi, yapmacık dünyasında şarkısını söylüyordu. Sonradan kavradım ki eski zamanlarda, 1960'larda (tam olarak 1962'de) geçiyormuş film.

Filmde ırkçılık, medya mafyalığı, reklamcılık ve püsür konuları işleniyor. Film genel anlamda da, müzikal anlamda da çok hoşuma gitti. Müzikal anlamda hoşuma gitmesini herhangi bir müzik dağarcığıma dayandıramam, yalnızca hoşuma gitti. Genel anlamda da komik olduğu için hoşuma gitti; çok komikti. Ve tekrarlıyorum: Kafası süper! gulucuk

(Biraz kısa bir yazı oldu, idare ediverin.)

Bir hatırlatma: Yazıyı istediğiniz yerde yayınlamakta özgürsünüz. Tamamını bile yayınlayabilirsiniz yani. Ama verdiğim emeğin hakkını, karşılığını vermek adına yazıyı yazdığınız yerde, yazının hemen üstünde bu sayfaya bağlantı vermeniz gerekiyor. Bu koşullarda yayınlarsanız süper olur. Teşekkürler şimdiden.
1 Burcu Sezer demiş ki:

ve John Travolta gulucuk) O ne işveydi öyle gulucuk

Teşekkürler Burcu Sezer! (21 Mart 2008, 23:21)
2 ferhatonair demiş ki:

bak yarın tnt televizyonunda mesajınız var (You’ve Got Mail) 21:15 te izlemeni tavsiye ederim izlediysende niye bu filmi çok pis tanıtmadın gulucuk

Teşekkürler ferhatonair! (01 Nisan 2008, 20:53)
Yorum Yap