License to Wed (2007)
Baştan sizi kıllandırayım mı? Film buram buram Hıristiyanlık kokuyor :).
Sözlerimden hiçbir Hıristiyanın alınmasını istemiyorum. Bizzat dinlerarası diyaloğu Feto'nun Papa'lığa özenmesi ve İslam dinini Protestanlaştırmaya çalışmasından ibaret sanan paranoyakları kaçırmak için yazdım. Başka bir din size gizliden propoganda ile kendisini kabul ettirmeye çalışıyorsa; o dinden ve propogandacılardan kaçmak yerine onlardan etkilenmediklerini tek paragrafta belirtebilmek gerekir diye düşünüyorum.
Yukarıdaki paragrafta anlatmaya çalıştığım şey şu: Propogandasını yapıyor film, tamam, ama bundan etkilenmek zorunda değiliz. Ottan boktan etkilenen boş kafalıların izlememesi gereken bir film olduğuna göre sen de ben de rahatça izleyebiliriz, değil mi ey okuyucu?
Din konusunu geçek, filme gelek: Film şahane olmuş. "Bu sıfatı daha önce kimbilir kaç filme yükledin?" dediğinizi duyar gibiyim. N'apayım lan, çok çabuk ve çok kolay beğeniyorum ben filmleri falan. Hele romantik komediyse, hele sevgilim yoksa, hele filmi Sevgililer Günü'nde izliyorsam kesin beğenirim. Aslında film sonunda ben kendimden ilginç bir ağlama seansı bekliyordum ama ("Neden Allah'ım, neden benim sevgilim olmuyor? Hüeeeee...") olmadı öyle bir şey. Valla lan.
Filme geldiğim gibi geri dönmüşüm öbür paragrafta, tekrar dönek:
Ne zamandır Robin Williams izlemiyordum ben, iyi geldi. Kim ne derse desin (Dedikoduları ve dalga geçenleri duyabiliyorum!) adam dünyanın en iyi ve en komik oyuncularından biri. Nokta.
Diğer oyuncuları tanımıyorum -Kızı gözüm bir yerlerden ısırıyor gerçi. Hemen IMDb'ye bakam... Mandy Moore'muş lan, oha :D- ama onlar da harika. Doğal oyunculuk olayına taktığımdan olsa gerek esas adamın oyunculuğu süper geldi bana.
Filmden aklımda kalan güzel hatıralar ise şunlar (sırasız ve spoiler içerikli):
- Jamaika'lı adamlar - İnsana rahatlık veren bir rahatlıkları var.
- Amerikan kilise korosu - Çift geç kaldığında söyledikleri koralimsi şeyin film müziklerinde bulunmaması çok fena olmuş.
- Pederin yanındaki küçük zibidi - Süper oturmuş :D.
- Filmdeki kelime oyunlu esprilerin bolluğu - En sevdiğim espri çeşitlerinden biridir ayıptır söylemesi.
- Bu kadar - Evet bu kadar.
Bulun, izleyin, sevin falan filan, ne yapman gerektiğini biliyorsun adamım.






