YouTube yine kapandı :)

Yine kapatılmış :). Ama bu sefer neden olduğunu biliyorum, Kahretsin, neden sürekli kapandığını biliyordum aslında!

Bu bir rahatlatma çabası. Her gün yüz binlerce Türk internet kullanıcısı YouTube'da gününü gün ediyor diye kapatılıyor YouTube! Yurtdışı çıkışları yetmiyor, artırmaya da paraları mı yok artık nedir, bağlantılar düşmesin diye kapatıyorlar YouTube'u, zırt pırt!

Eh, "Yav bizim bu altyapı YouTube'a yetmiyor, o yüzden gündüzleri kapatacağız, geceleri açacağız." gibi abuk beyanatlarda bulunamayacaklarını kendileri de biliyorlar. Bunu yapamıyorlar, yurtdışı çıkışlarını da artıramıyorlar (veya artırsalar bile yetmiyor)... Bu sebeplerden dolayı daha maliyetsiz bir seçenek bulmuşlar: Erişime engel koymak! Adamım, çok heyecanlıyım be! Mantıklı gelmiyor mu size de şimdi bu? Elin Arabı gelmiş, o Arap aklıyla ucuz çözüm buluvermiş. Özgürlük falan ne ki, sonuçta adamların sistemleri rahatlıyor, ciğerleri bayram ediyor adeta.

Yine de ben yukarıda bahsettiğim o abuk beyanatı tercih ederdim. Zaten gündüzleri pek işim olmuyor internette.

Ek (Aynı gün, 18.52): İddiamı destekleyecek bir önerme daha buldum. Erişime engellenen sürüyle site var ama diğerlerine OpenDNS'le falan erişmek mümkün. YouTube'a ise OpenDNS ile erişmek bile imkansız, ona özel koruma mı ne var. Neden? Çünkü OpenDNS'i birçok kullanıcı keşfetti diye sisteme binen yük yeniden artıyor. Engellenen diğer sitelerde bu kadar devasa bir arşiv olmadığı ve zaten YouTube'a erişen kadar fazla kişi tarafından erişimlediği için onlara özel engel konmuyor, lüzum görülmüyor. Budur.

Bir hatırlatma: Bu yazıyı istediğiniz yerde, istediğiniz gibi yayımlamakta özgürsünüz. Ama verdiğim emeğin hakkını, karşılığını vermek adına yazıyı yayımladığınız yerde, yazının hemen üstünde bu sayfaya bağlantı vermeniz gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
Şu an 1855 kişi Beyn'e abone. Yani Beyn'e bir yazı yazıldığında anında haberleri oluyor. Sen de abone olsana? (Tabii ki ücretsiz.)
Verilen Tepkiler

Sayfalar: [1] 2 » Tümünü Göster

Bu sefer mahkeme kararıyla kapatılmadı. Sunucu hatası veya bakım olabilir. Çünkü firefoxtan girebilirdim normalde. Bu sefer denedim sayfa zaman aşımından bulunamadı felan diyordu. %90 bakım veya sunucu hatasıdır

Teşekkürler Gürkan Biçer!

yine yeni yeniden.biz yazmaktan yorulduk onlar kapatmaktan yorulmadılar.
açılır iki gün sonra bekleyelim bakalım.

Teşekkürler alialtugkoca!

Sayfalar: [1] 2 » Tümünü Göster

Tepki Ver


   ÖNEMLİ:
  • Art arda yorum yapmak yasaktır.
  • Türkçe kurallarına uymayan yorumlar silinecektir.

 
 
Yukarı Çık XHTML CSS WordPress Alastyr