Yıllık gelir-gider tablosu

2012 yılından beri gelirimi, giderimi günlük olarak kaydediyorum. Bu konuda yapılmış mobil uygulamalar da var, ama bilgisayardan o kadar iyi anlayan biri olmama rağmen onları kullanmak zulüm gibi geliyor. Bu yüzden 2012 yılından beri geliştirdiğim bir Excel tablosunu kullanıyorum.

Gelir gider tablosu

Bunun sağladığı yararları size anlatmak zor, ama deneyeyim:

  • Bir defa, paranızı neye harcadığınız konusunda çok net bir fikre sahip oluyorsunuz.
  • Gelirinizi giderinizle karşılaştırarak, gelen paranızın nerelere gittiğini takip ediyorsunuz.
  • Lüks ve zorunlu harcamaları doğru bir şekilde ayırmayı başarırsanız, paranızın ne kadarının lüks harcamalara gittiğini görüp, gerektiğinde hangi lüksünüzü kısmanız gerektiğini öğreniyorsunuz.
  • Ve en güzeli, harcamalarınızın geneline baktığınızda, gelecek ay ne kadar para harcayacağınızı bilebiliyorsunuz.

Her ay, ayrı bir “çalışma sayfası” olarak ayrılmış durumda. (Aylar arasındaki geçiş, her Excel çalışma kitabında olduğu gibi sol alttaki sekmeler yardımıyla yapılıyor.) Her çalışma sayfası da, alt alta günleri listeleyecek şekilde düzenlenmiş. Her gün için 10’ar girdi yazabileceğimiz “Gelir”, “Zorunlu Gider” ve “Lüks Gider” sütunları var. Sütunların içindeki uzun iç-sütunlara açıklamayı, kısa iç-sütunlara gelen-giden para miktarını yazıyoruz. (Kuruşları virgülle ayırıyoruz elbette.)

Her çalışma sayfasının tepesinde toplam geliri, toplam zorunlu gideri, toplam lüks gideri ve genel olarak toplam gideri gösteren başlıklar var ve sayfada aşağı ilerledikçe bu başlık bizimle geliyor ki aylık takip kolay olsun.

Çalışma kitabının son sayfası, “Yıllık Grafik” sayfası. İki parçadan oluşuyor. Birinci parça bildiğimiz yıllık gelir-gider grafiği:

Gelir-gider tablosu yıllık grafik

İkinci parça da bu aylık gelir-giderlerin ayrıntılı bir tablosu:

Gelir-gider tablosu yıllık tablo

Aşağıdaki dev bağlantıya tıklayarak dosyayı indirebilir, hemen kullanmaya başlayabilirsiniz:

Dosyanızı şifrelemeyi unutmayın, başkaları görmesin. Bir Word belgesini şifrelemek için Google’da Excel şifreleme aramasıyla belgenize nasıl şifre koyacağınızı öğrenebilirsiniz.

» 2023 yılı günlük hesap tablosu «

» 2024 yılı günlük hesap tablosu «

» 2025 yılı günlük hesap tablosu «

» 2026 yılı günlük hesap tablosu «

» 2027 yılı günlük hesap tablosu «

» 2028 yılı günlük hesap tablosu «

» 2029 yılı günlük hesap tablosu «

» 2030 yılı günlük hesap tablosu «

Barış Ünver
03 Ocak 2017

Yazıyı beğendiniz mi? Beğendiyseniz, yeni yazılardan epostayla haberdar olmak için Beyn'in eposta abonesi olabilirsiniz.