BEYN

Türkan Saylan ve ÇYDD'ye saldırıların nedeni

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin ülkemizde eğitim adına çalıştırdığı tonla kurum var.

Dernek bünyesinde 2 anaokulu var. 39 ilköğretim okulu mevcut ve bu ilköğretim okullarının 28'i köylerde. Bir tane de liseleri var. Ha, iki de kütüphane. Yurtları da var: Üniversiteli kızlar için 7 yurt, liseli kızlar için 21 yurt açılmış.

Kesmemiş, büyük kısmı deprem bölgelerine olmak üzere 30 derslik, 17 rehabilitasyon & kültür merkezi kurmuşlar. O bile yetmemiş, 200 küsur okula da ders araç-gereci yardımı yapmışlar.

Bitiyor mu? Bitmiyor efendim. 36 bin kız öğrenciye de burs veriyor. Türkan Saylan, vasiyetinde bu sayının 100 bine çıkarılmasını rica etmiş. Ayrıca (biraz zor gözükse de) okulsuz her köye bir okul yaptırılmasını istemiş. Kaynak bulamadım ama yanlış bilmiyorsam ÇYDD'nin burs verdiği öğrenciler bu 36 bin kız öğrenciyle sınırlı değil.

Peki bundan hangi çevre rahatsız olabilir? Tabii ki eğitime sızarak yayılan bir zihniyet. Bu şekilde çalışan, ülkemizin en ünlü tarikatı hangisi? Fethullah Gülen'in tarikatı, elbette.

Tabii artık ona tarikat denemez çünkü Fethullah Gülen Hareketi artık öylesine büyüdü ki, dünyaya yayıldı. Eğitim alanında uygulanan stratejiyle 500'ü aşkın eğitim kurumunda öğrencilerin beyinleri, İslam'ın aslında Fethullah Gülen'in anlattığı gibi olduğu konusunda mıncıklanıp duruyor.

Tabii kalkıp "Yok efendim öyle bir şey, o okullarda hiçbir şekilde baskı uygulanmıyor!" diyenler de çıkabilir. Valla ben de o kadar iyi niyetli olmak isterdim fakat herhangi bir FEM Dershanesi'ne gitsek veya ne bileyim, bir ışık evi ziyaret etsek beyin yıkama ritüellerinin nasıl gerçek hayata başarıyla adapte edilerek uygulandığını görebiliyoruz. Ha, bilmeyenleri kandırmak isteyenler buyursunlar yazsınlar bu yazının altına.

Neyse, konumuza dönelim: ÇYDD'nin bu büyüyüşü, Fethullah Gülen Hareketi'nin yolundaki en büyük taştır.

Bu sebepten dolayı son 1-2 ayda Türkan Saylan'ı tanıma fırsatı bulduk çünkü artık kimin tarafından yönetildiği aşağı yukarı tahmin edilebilen Ergenekon soruşturması kapsamında gerçek darbecilerin yanında muhalif kesim de susturulmak istendi, yoldaki taşlar temizlenmek istendi. Ben Kur'an'a uyup ikra ettim (okudum, sorguladım) ve Türkan Saylan hakkındaki gerçek bilgileri edindim. İkra etmekten imtina edenler ise Ergenekon soruşturması kapsamında oluşturulan medya hareketinde yer alan tüm iddiaları maalesef sorgulamadan gerçek kabul etti ve darbe karşıtı bir konuşma yapmak istediği için zamanında İzmir'deki Cumhuriyet Mitingi'nde konuşturulmayan Türkan Saylan'ın evi "darbecilik" suçlamasıyla arandı ve kadıncağız bir anda hem ateist, hem Hristiyan oldu. Yetmedi, lezbiyen yaptılar, İslam düşmanı yaptılar. Oysa kadıncağızın tek savaşı siyasi bir simgeyleydi. Türbanı baş örtüsünden ayırt etmeden İslam'ın bayrağı yapanlara inananlar haliyle Türkan Saylan'ın İslam düşmanı olduğuna ikna oldular. Aslında çok başarılı bir çalışmadan söz ediyoruz. Ne var ki bu başarılı çalışma, büyük bir yalanı yaymak içindi ve Müslüman geçinenler, aslında gerçek bir Müslüman olan Türkan Saylan'ı ÖLDÜRDÜLER.

Kanseri yakından tanırım zira bizim sülalede vefat edenlerin çok büyük bir kısmı çeşitli kanser hastalıklarından vefat ettiler. Ruhsal durum hastalığın ilerleyişinde önemli rol oynar. Kişi yeterince iyi bir ruh halindeyse kanseri yenebilir, hayatına kaldığı yerden devam eder. Ama hafif bir bunalıma girsin; kemoterapi dayanılmaz olur, kısa sürede kansere yenik düşer. Türkan Saylan da böyle yenildi kansere.

Toparlayayım:

ÇYDD, eğitime yaptığı bunca katkıyla FGH'nin önündeki en büyük engeldir. Dolayısıyla büyük bir toplum mühendisliği çabasıyla daha önceden hiçbir vukuatını duymadığımız ÇYDD, son 1-2 ay içerisinde PKK ve misyoner yuvası oldu, ÇYDD'den burs alanlar bir anda Hristiyan oldu. Ortadaki yalanı gören yüz binler iki gün önce Türkan Saylan'ın cenazesine katıldı. Vakit gazetesi cenazeyle ilgili bir haberine "Saylan'ın cesedi dün..." diye başlamaktan çekinmedi. Cenazeyi kılan imam (eski Beyoğlu Müftüsü), Türkan Saylan'ı aklamakla suçlandı, halbuki o Saylan'ın hayatını anlattı. İleride Ergenekoncu çıkması da muhtemel.

Eğer mantık sahibi olduğunuza inanıyorsanız, hayatınız boyunca ÇYDD'nin bir ters hareketini duymamış olmanıza rağmen neden şimdi bu kadar kötülendiğini sorgularsınız. Eğer içinizde biraz olsun vicdan varsa; Türkan Saylan'a, kadıncağız öldükten sonra bile küfür etmeyi bilen kesimle ilişiğinizi kesersiniz. Eğer niyetiniz iyiyse, Türkan Saylan'ın gerçekten İslam düşmanı olup olmadığını araştırırsınız; kadının aslında küçüklüğünden beri Müslüman olduğunu görürsünüz.

Eğer "verdiğiniz savaş" uğruna mantığınızı, vicdanınızı önemsemekten vazgeçecek konumdaysanız, içiniz kötü niyetle dolduysa buyrun, küfürlerinizi sıralayın bu yazının altına. Veya biraz daha "ılımlı" olun, kötü niyetinizi iğneli eleştirilerle gizlemeye çalışın. Ne bileyim, ne yaparsanız yapın işte. Yine de Kur'an'a uymayı unutmayın. En azından ilk suresine:

OKU

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=936796&CategoryID=77
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=11679493&yazarid=1&tarih=2009-05-19
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/11685423.asp
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/11685372.asp

  • http://www.f-blog.info/ FeRHaD

    Görmesek kandıracaklar yahu baskı olmadığına. :) Fethullah Gülen düşmanı değilim, konuşmalarını vs. sever dinlerim, ancak bu hareketteki öğeler önce onun söyledikleri ile bile uyuşmuyor ki! Yurtları vs. para tuzağı, parayı ver de ne yaparsan yap, benim gözümde hepsi ticari bir kurum, para makinesi. FGH hareketinin para kaynağı bu eğitim kurumları.

  • Kerem

    Fettullah Gülen hareketini suçluyorsun ama Vakit gazetesinden örnek veriyorsun,enteresan:)

  • ferhat

    Merhaba. Ben epeydir takip ediyorum blogunu ama ilk defa yorum yazma gereği hissettim. Ben doğma büyüme ankaralıyım, bundan 3 sene önce üniversiteyi kazandığımda istanbula geldim fakat kalacak bir yerim olmadığından bu şehirde bir arkadaşımın aracalığıyla bir cemaat yurduna girmek için görüşme yapmıştım cemaat adamlarıyla, yalan söylemek mizacıma ters olduğu içinde sigara gibi kötü bir alışkanlığımın olduğunu baştan söyledim, zira bu yurtlarda sigara içmek yasaktı, dolayısıyla kabul etmediler beni o yurda :) Daha sonra bazı tanıdıklar aracılığıyla Fethullah Gülen cemaatinden abilerle görüştüm ve beni çok hoş karşıladılar, sigara içmemi çok büyütmediler ve evlerinden birine yerleştim. Ben bu cemaat işine, içine girip görmeden önce, acayip uyuz olurdum, tabii bunun nedenide gerek basında gördüklerim, duyduklarım gereksede çevremde olup bitenlerden etkilenmemdi. Altı ay kadar evde kaldıktan sonra ablam buraya geldi ve birlikte eve çıkdık, cemaat evinden ayrıldım. Gerçi öyle olmasaydıda arkadaşlarla eve çıkacaktım, çünkü bir abi demiştiki “Bizim işimiz her kişinin işi değil, er kişinin işi”. O adamların orda yaptıkları iş cidden her kişinin layığıyla üstesinden gelebileceği iş değilmiş bunu anladım ve ayrıldım. Her olgunun içinde olduğu gibi tabii ki bu cemaatta da çürük yumurtalar, gözünü para hırsı bürümüş yada mevki sevdalısı olmuş insanlar olabilir. Şimdi soruyorum sana cancazım: Bembeyaz bir zeminde bulunan bir kaç siyah lekeyi neden tüm zemine yaymaya çalışıyorsun ki? Aynı şeyler ÇYDD ve bilimüm dernekler vakıflar içinde geçerli tabii.

  • http://www.utkusoft.com/blog Utku Şen

    ÇYDD ve Atatürkçülüğü bir hayat tarzı haline getirecek kadar fanatiklerden artık çekiniyorum.Fethullah Gülen’i bir simge haline getirip her alanda onu örnek alan, sözünden çıkmayan adeta onu peygamberleştiren insanlara nasıl kızıyorsam, Ataütürk’ü ve laikliği de yücelten ilahlaştıran görüşlerden tiksiniyorum. Kadının cenazesinde Türkiye laiktir laik kalacak diye bağırmanın ne anlamı var. Laiklik siyasi bir yönetim şeklidir.Ben de desteklerim ama sadece siyasette kullanın.Dini bir cenazede bile bunu yapıyorlar.Bazı kesimleri, dini siyasete alet ediyorlar diye eleştiriyoruz ama, bu kesim de dinin yaşanması gereken yerlerde bunlara müdahale ediyor.Türkan Saylan’ın ve ÇYDD’nin çalışmalarına, yaptıklarına saygı duyuyorum fakat Fethullah Gülen gibi bir şekilde genç beyinleri kendi görüşleri doğrultusunda yönlendirdiklerini düşünüyorum.Çünkü o derneğin yönetim kurulundaki kadınların bir konuşmasını dinlemiştim.Türban takan öğrenciye bu sevdadan vazgeçmesini telkin ettiklerini,sonrasında da bundan vazgeçmeyince bursunu kestiklerini anlatmışlardı.Bence bu Fethullah’ın davranış biçiminden farksız.Diyecek olursanız eğitime o kadar faydaları var bir bunu mu görüyorsun.Öyle bakacak olursak Fethullah Gülen’in sadece Türkiye’ye değil, dünya ülkelerine eğitim alanında pek çok fayda sağladı.O yüzden Fethullah Gülen’e hoşgörüyle bakamadığım gibi ÇYDD’ye ve Türkan Saylan’a o kadar hoşgörüyle bakamıyorum

  • Hakan Erdal TUNÇ

    Sevgili Barış, dediklerin KISMEN doğru ancak benim samimi olarak merak ettiğim birşey var, Merhume Türkan Saylan niçin MİT raporlarına “misyoner” olarak girmiş ve birde niçin kutlu doğum haftaları, kız çocuklarının namaz kılmaları v.b. gibi konularda yanlış olarak nitelendirelebilecek sözcükler sarfetmiş ?
    Vefat eden bir kişinin ardından konuşmak, iftira atmak bizim dinimize göre (İslamiyet-Müslümanlık) doğru değil ancak, göz önünde olan bu tarz şeyler görünen köy klavuz istemez dedirtiyor.
    Herşeyi doğru bilen sen, umarım bizi aydınlatırsın…

  • http://muratcorlu.com Murat Çorlu

    Ben ÇYDD’nin FGH önünde büyük bir engel olduğu fikrine katılamayacağım. Zira ÇYDD’nin övgüyle bahsettiğiniz rakamları, FGH’nin sadece Türkiye’deki kurumlarıyla bile karşılaştırılamaz, ki bu hareketin dünyanın 4 bir yanında da okulları, kurumları var. Arada açık bir fark var ki, biri Dünya çapında bir hareket, bir açılım, diğeri ise sadece Türkiye içinde.

    “hayatınız boyunca ÇYDD’nin bir ters hareketini duymamış olmanıza rağmen” demişsiniz ancak, ÇYDD’nin ters hareketi olmadığı fikri, sizin bu kuruma olan inancınızdan kaynaklanıyor sanırım. Benim ÇYDD ile bir işim olmadı, ancak orayla burs görüşmesi yapan tanıdıklarımdan ben de dini konulardaki yaklaşımlarıyla ilgili bir çok “ters hareket” gördüm.

    Yani demem o ki; “ÇYDD’ye saldıranlar” diye tanımladığınız kişilerin eleştirdiğiniz yaklaşımlarının bir benzerini de siz FGH için yapmaktasınız. İyi niyetli olduğunuza şüphem yok, ancak FGH mensubu insanlara hitaben kocaman “OKU” diyerek onlara okumadığı ve/veya cahil oldukları ithamında bulunmanın çözüme bir katkısı olduğunu sanmıyorum. Bence de okumak gerek, ve çeşitli okumak. Bir insan Hürriyet’i, Milliyet’i, Cumhuriyet’i okurken, -objektif bakabilmekse kaygısı- Zaman’ı, Taraf’ı, Yeni Şafak’ı da okumalıdır. Zira “her” gazete belli bir misyonu temsil ediyor. Aradan hakikati çıkarabilmekse amaç, bütün tarafları dinlemek ve takip etmektir doğru olan.

    Türkan Hanım’a Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. İnşaallah yaptıklarının karşılığını -herkes için olduğu gibi- o da ahirette görecektir.

  • Zafer

    İkra emri bize değil Resulullah’a hitab edilmiştir sevgili Barış. Biz onun okuduğunu dinleyerek ancak Kuran’a uymuş oluruz. Birini çağdaş yapıcam diye orasını burasını açmakla, ya da birini müslüman edecem diye kapatmakla olmaz bu işler. Burs verdiği öğrencilerin arasında bir tane tesettürlü var mı bakmak lazım, toplumu bir bütün olarak alabilen kişi ancak topluma maal olabilir. Fetullah Gülen cemaatinin tabanı çoğunlukla samimi ve salih insanlardan oluşur, tepe kadroları çakal diye tabanı karalamak olmaz. Çağdaşlık çydd gibi olunuyorsa ben çağdaş değilim, müslüman da akp gibi olunuyorsa müslüman da değilim. Elhamdulillah münafık bir gericiyim.

  • http://www.egonomik.com Caner ÖNCEL

    Kimsenin sözüne bakmadan, elini vicdanına koyan bir “Müslüman” ve hatta hiçbir siyasi görüşün İslam’a tabi olamayacağı gibi İslam’ın hiç bir siyasi eyleme alet edilemeyeceğine inanan demokratik bir birey olarak şöyle söyleyeyim; “Bizler çocuklarımızın namaz kılmasını değil, bale yapmasını istiyoruz” cümlesini kimden duysam tiksinir, ordan uzaklaşırım. Keza “Biz istemedikçe bu memlekette hiç bir şey olmaz” sözcüğü de bünyemde aynı tiksinti etkisini bırakır.

    Fetullahçı hareket nedir? Önüne koyulan en büyük taş nedir? Allah aşkına önce bi bunları düşünün derim, objektif olun derim. İrtica, dincilik, gericilik, çağdaşlık, türk-kürt, laik-gerici, alevi-sünni, başörtüsü, faşizm, dini siyasete alet etmek… Artık bu gibi söylemler yüzünden şahsen o kadar umutsuz ve karamsarım ki kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Teknoloji, ilim, irfan sahibi olma, aydınlanma çabası şöyle dursun, kendi f16 yazılımımızı geliştirme, kendi arabamızı üretme, kendi rezervlerimizdeki bor’u işleme, var olan ve beton dökülen petrol kuyularımızı tekrar hayata geçirme çabaları şöyle dursun, bizler her türlü provakasyona o kadar standart reflekslerle karşılık veriyoruz ki bu gibi tezgahları kuranlar artık her türlü etkiye nasıl tepki vereceğimizi bizden iyi biliyorlar.

    Türban ve başörtüsü arasındaki farkı anlamaya, insanları kategorize ederek yaftalamaya çalışmak hakikaten tam da bizim toplumumuza yaraşır bir hareket. Bir siyasi görüşü temsil etmek isteyenler tanga, bu görüşün dışında olanlar jartiyer giyseydi ayrım nasıl yapılacaktı? Çok mu salt, çok mu sığ sizce? Katılıyorum: aynen öyle! Bu gibi saçma sapan şeylere takılıp kendinizi körelttiğiniz gibi çocuklarınızın da aynı cehaleti taşımasına sebep olarak toplumsal irademizi kendi ellerinizle gümüş tepside sunduğunuzdan bi’habersiniz…

    Çok ciddi soruyorum; gerçekten ama gerçekten birileri tüm kalbiyle “tehlikenin farkında mısınız?” sorusunu kendine sorup “evet, gerçekten çok büyük bir tehlike içersindeyiz!” diye yanıtlıyor mu? Ne irticası? Ne şeriatı? Nerde yaşıyorsunuz, böyle şeylere nasıl inanabiliyorsunuz? Kusura bakmayın ama bu gibi şeylerin yapay gündemler olduğunu idrak bile edemeyen aciz kimseleri “aklı selim” veya “aydın” kategorisine kesinlikle koyamam… Gerçek tehlike ise birlik ve dirliğimizi farkında olarak veya olmayarak ayrımlara, kutuplaşmalara destek olan sizler sayesinde var oluyor.

    “Bir toplumu köleleştirmenin en kolay yolu kendini özgür sanan bireyler yaratmaktır”

    Bu arada bir dip not; tahmin edeceğiniz üzere Sayın Türkan Saylan’ı inancıma dolaylı veya direkt olarak hakaret ettiği için en fazla Fetullah Gülen kadar seviyorum ve eğer yaymak istediğim bir ideolojiye sahip olsaydım emin olun yapmak isteyeceğim ilk iş her ikisi gibi okul yaptırmak olurdu.

  • ferhatonair

    nonoş fetoş diyip geçiyim fazla söze ne gerek var :)

  • Hakan Erdal TUNÇ

    @ferhatonair
    İstediğini söyle, sitede zekametre yok ki senin yorumunu engelleyecek…

  • Semih Arslan

    bence böyle şeyler bölücülüğün temelinin en temelini oluşturan sorunlardan biri…

    fettullahçı, atatürkçü, bilmem ne bela…

    kimisi fettullah gülen’in sözünden çıkmaz; kimisi atatürk’ü ilahlaştırır…

    yani bu tür yaklaşımlar gayet gereksiz…

  • Buschra

    Bu konu hakkında konuşmanın gereksizliğinden yanayım. Ölen bi insanın arkasından konuşmak ne kadar doğrudur soruyorum size?

    Konuyu neden Fethullah Gülen e dayatmışsınız? Anlam veremedim. Ne alakası var arkadaşım.. Ama illa bu konuda konuşmak gerekirse; biz sıraların üzerinde namaz kılınmasını değil, bale yapılmasını istiyoruz diyen bir yök başkanından bahsediyoruz.. Üniversitelerde başörtüsü yasasının kalkması hakkında yapılan görüşmelerde, milletvekillerini en ağır hitamlarla yeren bi insan ayrıca.. Ve evet tim de misyoner olarak geçmiş kayıtlara.. Ve madem herhangi saklayacak bişisi yok, neden soruşturma bu kadar olay oldu?

    Son olarak; Türk milletinin sadece yıktığını söylediğini biliyorum.. Başkalarının yaptıklarını yıkmışız, sora gelmiş kendi yaptıklarımızı yıkmışız.. Arkadaşım sen bu Türk milleti sıfatının altında değil misin? Ben bana barbar denmesini kaldıramam şahsen.. (Kanal-a haber bülteninden yola çıkarak)

    Hee yaptıkları da vardır tabi. Bi sürü kızcağızımızı okuttu. Daha köyde kapıdan dışarı çıkmamış kızı aldı, büyükşehirlerde kaybolmasına veya büyümesine neden oldu. Artık orasını biz bilemicez..

    Cemaat olayına gelince, içlerine girip,çıkmadan, kulaktan duyma bilgilerle dolduruşlara gelmeyin derim..

    Türkan Saylan dan da Allah ameli neyse o kadar rahmet etsin..

  • http://www.utkusoft.com/blog Utku Şen

    herşey bir yana herkesin birbirine saygı duyarak görüşlerini belirtmesi beni çok sevindirdi.

  • Ahmet

    Barış Abi Bütün Yazılarını Severek Okudum,Bütün Paylaşımlarını Önemle;Noktası Virgülüne İnceledim Ama….Bu Yazına Zerre Kadar Katılmıyorum.Çok Yanlış Cümleler Kurmuşsun.
    Ben Ne F.Gülen Taraftarıyım Ne De T.Saylan
    Tek Bildiğim:Hangisinin Ne Olduğu ;)
    Bence Uyumsuz Yazı Olmuş,Saygılar Ve Başarılar,Barış Abi.

  • ferhatonair

    Hakan Erdal TUNÇ zoruna mı gitti ? :D heralde onun destekcisisin demekki seninde ondan bir farkın yok ne demiş atalarımız üzüm üzüme baka baka kararır nonoş fetoş uşakları sizi !

  • http://www.bahadirbaran.com bahadır baran

    @ferhatonair bu siteye hergün giriyorum bütün konulardaki yorumlara falan bakıyorumda senin kadar boş konuşan başka bir yorumcu yok. Tebrik ederim seni. Nasıl başarıyorsun bu kadar boş konuşmayı.

  • Hakan Erdal TUNÇ

    @ferhatonair
    Dostum senin gibi beyin iki lobu arasındaki fons köprüsü yerine maydanoz olan birisi için ne diyebilirim ki ? Yani düşünme eylemini gerçekleştiremediğin için böyle konuşabiliyorsun. Olsun, seni de yüce kosmos böyle yaratmış :-D

  • kad

    ferhat arkadaşımızın yaşadıklarına katılıyoum.Ve sözlerinde haklı.
    Benim görüşüm bugün ÇYDD adı altında kurulan eğitim verdikleri öğrencileri bursla (yani parayla) kendilerine bağlayan bir terör örgütüdür.neden mi bbugün dikkat ederseniz Türkan saylan ergenekona adı karışınca nedense hemen hastaneye kaldırıldı.(Tabi doğruysa).Ama arkasında başka işler olduğu açık beyan belli bunu her Türk her vatan evladı anlar.(Tabi gerçeklere at gözlüğüyle bakmıyorsa).
    Ne gibi işler diye soracaksınız şimdi tabiki ergenekonun iç yapısı.Bunları adı gibi biliyordu.1. adam kim,bu oluşumu kim kurdu,faili meçhulleri kim yaptı…vs. bunun gibi sorular hepsini bu kadın biliyordu ama fazla yaşatmadılar.Çünkü yaşasaydı ergenekon azda olsa çözülecekti.Ama zamanında nasıl iyi işler yapmaya çalışan Türkiyeyi gerçekten büyük bir dünya ülkesi haline getirmeyi amaçlayan fikirlerini söyleyen Turgut Özal’ı öldürdülerse bu zavallı Maşa’yı(!) da öldürdüler.Maşa diyorum çünkü bu insanı zamanında nasıl kandırıp bu kadar güzel kullanmışlarsa.
    Tabiki siz hala ölümünün bir hastalık sonucu zannetsenizde bu kadın ölmedi öldürüldü.
    Yakında başka ergenekon tutuklularıda hapishanede ölürse şaşırmayın.
    Dipnot:Türklere ve İslam dinine hakaret eden ve her yerde (sözde)Atatükçülük,laiklik diye haykıran bu kadını hala hoca diye nitelendiren akıllılara(!) Allah akıl fikir versin.

  • Barış Ünver

    Yani diyorsun ki “Türkan Saylan’ı Ergenekoncular, Ergenekon davası uğruna öldürdüler.” Vay be. Gerçekten çok bilgili konuşmuşsun arkadaşım, sana kesinlikle hak veriyorum. Sırf bilginden daha fazla faydalanmak için soruyorum: Türkan Saylan “maşası”, İslam’a ne tür hakaretlerde bulunmuş acaba? Eminim engin bilgilerinle bizi, araştırmaya bile gerek duymadan aydınlatırsın. Sakın dalga geçtiğimi düşünme, kesinlikle senin dağarcığından faydalanmamız gerekiyor. Ayrıca şimdi bazı işbirlikçi solcu Ergenekoncu ateist Hıristiyan Alevi laikçi komünistler sen sadece iddiada bulundun, kanıtlarla desteklemedin diye sana laf maf atarlar; onları daha onlar saldırmadan püskürtmek için bütün dediklerini kanıtla bence. Hatta İslamcı komünistler de gelip “Ölünün arkasından iftira atıyor” diye bağırıp çağırırlar, o yüzden bence iddialarının tamamını kanıtlarla desteklemelisin.

    Bir de, bence seni hemen Emniyet’le işbirliğine çağırmaları lazım abi. Belli ki bilgin Tuncay Güney’den de öte.

  • ferhatonair

    bahadır baran sen saqopa kajmer dinlemeye devam et zaten yorumlarımı senin anlaman imkansız bişey :)
    hakan erdal tunç kusura bakmada senin daha sağlık sigortan bile yok bu yüzden seninle laf yarışından çekiliyorum :) önce git kendine iyi bir iş bul sonra gel abinle tartış bu arada nonoş-fetiş-fetoşla uzaktan yakından ilgin varsa ”ferhatonair sana böyle böyle o biçim adammışsın” diyor de o beni bulur :)

  • http://www.bahadirbaran.com bahadır baran

    @ferhatonair

    :) sagopa dinlememle ne alakası var :D burada kimi dinlediğimizi yazarak konuyu dağıtmak istemiyorum o yüzden iyi günler diliyorum :) seni izlemeye devam edicem :)

  • geve-ze

    Merhaba arkadaşlar. Yorumlara bakıyordum da cidden canım sıkıldı. @ferhatonair, nanoş fetoş gibi laflar seni haklı olsan bile haksız konumuna düşürür. Türkan Saylan namaz niyaz kılmayan, ergenekonla bağlantısı olan, kemalist, burs verdiği kişilerin dinle-diyanetle en ufak alakası olmamasına özen gösteren bir kişiydi. Yaptığı kötülükle övünenin arkasından konuşmakta herhangi bir beis yok. Dinsiz imansızın tekiydi arkadaşlar doğruya doğru. Fethullah Gülen’i bende sevmem ancak; ÇYDD’den binlerce kat daha yararlı hizmetler yaptığı herkesce malumdur. Ayrıca F.Gülen cemaatinin CYDD ile bir sorunu olduğunu nereden çıkardınız? Saylan’ın küçüklüğünden beri müslüman olduğunu kanıtlar mısın Barış? Cidden merak ettiğim için soruyorum?
    Seviyeli bir tartışma olması dileğiyle, teşekkür ederim.

  • Hakan Erdal TUNÇ

    Barış, ferhatonair gibi adında hayır olmayan bir kişinin yorumlarını onaylayarak seviyeyi iyice düşürerek yerin dibine sokuyorsun…

  • Barış Ünver

    Valla @geve-ze’ciğim, benim söylediklerim genellikle sabit fikirli kişiler tarafından kanıt olarak algılanmıyor, istersen uğraşmayayım :). Ama “Hah bak lafı dolandırıp kanıtlamaktan kaçtı” diyen çıkmasın diye 5-10 dakikalık ufak bir Google araştırmasını da ekleyeyim:

    Rahmetli annemin hristiyanlık meselesi var. Onları da size vereceğim. Annem İsviçre kökenli, ilk defa bir Türk vatandaşıyla evlenip buraya gelmiş. Daha sonra ben olunca gidip Müslüman oluyorlar. Leyla oluyor adı. Bunlar nüfus kütüğünde yazıyor.

    Beyoğlu Nüfus Müdürlüğü’nden çıkarılan belgeler var. Annem gece gündüz Kur’an okurdu, İngilizcesiyle. Bize Osmanlı kadını gibi ahkam keserdi. Bir takım basın nereden besleniyorsa, ekmek parası çıkıyor diyorlar, bu belgeleri size vermek istiyorum. İnsan Müslüman olmayabilir. Biz hakiki din dersi almış bir kuşağız. Hafız Ahmet Bey bize herşeyi Türkçesi’nden okuyacaksın.

    Müslümanlıkla ilgili aklımızda kalan soruları ona sorardık, bize anlatırdı. Ben bir vatandaş gibi iyi bir din bilgisine sahibiyim. Bunları hiç söylemiyorum. Malum basın bunun ilk satırlarını alıyor. Birinci ikinci üçüncü satırlardan sonra kesiyorlar bunu ve böyle veriyor size.

    http://www.ekolay.net/haber/haber.asp?pid=2705&haberid=609159

    Hurafe ve şiddet içermeyen gerçek İslamiyet’le barışığım

    Ben gerçek İslamiyet’le barışığım. Çocukken, yaz aylarında hafta sonlarında Hafız Ahmet Bey adlı bir din hocamız oldu. Babam onu bize din bilgileri vermek üzere eve davet ederdi. Ahmet Bey hem hafızdı hem de Galatasaray Lisesi’nde Türkçe öğretmeniydi. Hafız Ahmet Bey bize dinleri teoloji anlamında öğretmişti. Dünyada kaç din vardır, nasıl ortaya çıkmışlar, hangi öğretileri vermişler, İslamiyet nedir, beş şart neden vardır, çağdaş bir Müslüman nasıl olmalıdır, din haksızlıklara nasıl karşıdır, eşitlik, adalet neden önemlidir gibi temel bilgileri vermişti. Abtesti, namazı, önemli sureleri öğretmişti. Onun bize öğrettiklerinde şiddet, hurafe, dogmatizm yoktu. Hz. Muhammed’i babacan, tonton, insanları seven bir insan olarak tanımıştık. Bu yüzden dinle barışık kaldım, onu bir moral güç olarak kabul ettim. Dinsel düşünce de asla bilimsel düşüncemi etkilemedi.

    http://www.memurlar.net/haber/139844/
    http://www.memurlar.net/haber/139885/

    Ben ve benden on bir ay küçük erkek kardeşim, bir yaz boyu Galatasaray’ın ilk kısmında Türkçe öğretmenim olan Hafız Ahmet Bey’den her pazar günü üç saat din dersi alırdık.
    Ahmet Hafız Bey, bir yaz boyu, biz iki çocuğa, inanmak nedir, insan var oluşunu neden sorgulamış ve dinler nasıl çıkmış, Müslümanlık, Tanrı algılaması, peygamber, yaşamı, öyküleri, günümüzde nasıl bir Müslüman olmalıyız gibi konuları anlattı. İlk öğüdü ise, ‘Çocuklar, asla anlamını bilmediğiniz bir şeyi ezberlemeyin’, demek olmuştu. O gün bugündür bunu uygularım. Sonuç olarak, inancın bizim dürüst, temiz, hak yemez, herkese eşit davranan, açgözlü olmayan, azla yetinen, azığını paylaşan, büyüğüne saygılı, küçüğünü esirgeyici, alnı açık, başı dik, hurafelere inanmayan bireyler olmamız demek olduğunu öğretmiştir. Bunun yanında günümüzdeki yorumuyla İslamın şartlarını, besmelenin anlamını, sevabı, günahı, açıklamalarıyla namaz kılmaya yetecek sureleri, yöntemi, rekatları, abdest almayı, ramazanı, bayramları, diğer inançlara saygıyı vb. bilmemiz gerekenleri ve uygulamaları öğrenmiş, ödül olarak camiye götürülmüştük. Çocukluğumun bu döneminde en önemli kazanımımız ise, besmele çekerken, çok şükür derken ve dua ederken içimizden söylememizi, kimseye baskı kurucu şekilde sesli ifadede bulunmamamızı, aslında en büyük günahın bu gösteriş olduğunu öğrenmemiz ve içselleştirmemiz oldu. Yaşam boyu bunun aksini gördükçe sesli din gösterisi yapanlar adına için için üzülürüm.

    Hasan Pulur’un yazısı

    Sanırım şimdilik bunlar yeter – en azından okumasını bilen için. Ama dediğim gibi; sabit fikirli insan ne yapar eder, bunları kanıt saymaz. “Bunlar Türkan Saylan’ın kendi ağzından çıkan yalanlar!” der mesela. Kanıtlamak için zaman makinası falan gerekir onlar için :).

  • Hakan Erdal TUNÇ

    @Barış çok güzel yazmışsın gercekten iyice saçmalayan arkadaşlar için yararlı olacaktır. Benim çok samimi bir sorum olacak,
    1.Türkan Saylan niçin MİT raporlarına misyoner olarak girmiş?
    2.Bu kadar islami konuda eğitim aldığı halde namaz, kutlu doğum haftası gibi konularda yanlış seyler söyleyerek, kapalı öğrencilere burs vermeyi kesmiş-vermemiştir?
    Bu konularda gercekten NET cevaplar verirsen sevinirim…

  • Barış Ünver

    @Hakan; peki yanıtlayayım:

    1. Valla MİT raporlarına koşulsuz güveneceksek, o zaman Fethullah Gülen raporlarını da okumak lazım gelir :). Ortada üç ihtimal var:
    a) MİT raporlarının hepsi doğru
    b) MİT raporlarının hepsi yanlış
    c) MİT raporlarının doğru veya yanlış olduğu öyle dışarıdan, raporu okumadan tespit edilemez
    İlk iki ihtimal öznel, üçüncü ihtimal nesnel yorumlarda kullanılır. Ben de üçüncü ihtimali kabul etmeyi seçiyorum: Yani Fethullah Gülen’in, Türkan Saylan’ın veya varsa Barış Ünver’in MİT raporları öyle “Bunun MİT raporunda misyoner yazıyormuş” veya “Bunun MİT raporunda karşıdevrimci yazıyormuş” uzaktan yorumlanamaz. Ha, kahve muhabbeti yapacaksak MİT’te daha neler neler var :D.

    2. Bu sorunun cevabı bir önceki yorumumda ve yazıda var zaten. Önceki yorumumda Türkan Saylan demiş ki “Hurafe ve şiddet içermeyen gerçek İslamiyet’le barışığım” ki zaten Kutlu Doğum Haftası’nın veya (siyasal anlamda) türbanın İslam’da yeri yok. Kadıncağız siyasal İslam’a karşı diye, İslam’ın siyasette kullanılmasına karşı diye hem Hıristiyan, hem ateist yaptılar :D.

  • geve-ze

    Türbanın islamda yeri yok öyle mi? Kur’an yalan söylüyor yani? 5-10 dakikalığına google’a bakabilirdin.
    http://tinyurl.com/o33zsc > Nur Suresi 31. Ayet.
    Ayrıca Kutlu Doğum Haftası ne gibi siyasal mesajlar veriyor ki? Herhangi bir partinin tekeli altında gerçekleştiriliyor sanki? Ayrıca Hurafe ve Şiddet içermeyen islam diye bir tabir yoktur, olamaz! Olursa islamla alakası yoktur ki zaten. İslam sevgi, barış ve hoşgörü dinidir..
    Ayrıca:”Türkiye’nin bölünmesine, ırkçılığa yönelmesine, binlerce yıl öncesinin Arap ve İran âdetlerinin gelmesine karşıyız. Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. İnancın insanların iç dünyasında saklı olmasını istiyoruz.”
    Namaz kılmakda siyasal islam olduğu için mi karşı çıkıyor acaba?

  • kad

    Barış Ünver benim söylediklerimi bilmek için mitte olmak veya polis olmak yada istibaratta olmak gerekmez facebook sitesinde dolaşan Türkan saylan kimdir videoları nı izlerseniz bu ateistin bu şerefsiz kadının dinimizce kutsal sayılan namazın baleyle yer değiştirlmesini çocuklarımıza bale öğretmemizi istiyor Allah bu kadına binlerce kez lanet etsiniii
    Bu ithamları hakediyor biraz insan olsaydı kimse onun hakkında böyle şeyler söylemezdi demi biraz mantıklı olan insan bunlara bu olaylara at gözlüpğüyle bakmaz.

  • ferhatonair

    emniyetten,mitten,yargıdan bu siyasetci geçinen bölücüler elini çekmedikce kendileri ve cia destekli fetoş hiç bir rapora girmez suçlanamaz,yargılanamaz.. olsa bile hemen anayasayı değiştirir kendi ayaklarına göre yorganlarını dikerler işlerine gelmeyen kişilerinde Türkan Saylan gibilerin soğuk havada üzerinden yorganını alırlar… özetle bu kadar

  • Barış Ünver

    @geve-ze; dediğim gibi abi, sabit fikirli adam ben ne desem karşılık verecek bir şey bulur :). Hakikaten zaman makinası gerekecek, o da bende yok maalesef. Sen kazandın @geve-ze :D.

    @kad; çok haklısın büyük abim benim. Facebook dediğin zaten dünyadaki en doğru, en güvenilir kaynaktır.

  • kad

    Barış sen her cümlenin sonuna gülücük koymayı adet edinmişsin karşındaki insana saygı duymuyorsan sözlerine bari saygı duy demi bir de bu blogun yöneticisisin!!
    geve-ze arkadaşım google örneği harika ve tam yerinde olmuş cuk diye oturmuş yani…
    Barış facebook güvenilir bir kaynak diye söylemiyorum ben zaten izlediğim videonun linkini bulabilsem buraya koyardım emin ol ama link alınmıyor işte ama bulursam o videoyu mutlaka burada yayınlayacağım tabi sansür yemezse….
    madem facebook güvenilir değil neden profilin var

  • geve-ze

    @kad dolaşan her video doğru olacak diye birşey yok ancak Barış tutturmuş sabit fikirli adam diye. O zaman aynı şeyi bende senin için söylüyorum, sende sabit fikirlisin. Ve ben buraya daha nice kanıtlar getirsem sen yine aynı yolda devam edeceksin. Bu yazı altındaki yorumlar hep böyle gidip gelecek. İyisi mi sen yorumlara kapat bence :)

  • http://muratcorlu.com Murat Çorlu

    Nisbeten seviyeli giden münazara ortamı “fetoş” ve “dinsiz imansızın biri” gibi, hangi amaca hizmet ettiği belirsiz “yorumsu”larla yine bilindik kahve muhabbetine dönüyor. Ve hep aynı noktaya kilitleniyoruz: Oluşumları şahıslar üzerinden değerlendirip, sonucu o oluşumun tüm mensuplarına yamıyoruz. Nedir bu Türkan Saylan’ın şahsi inancı üzerindeki tartışma, anlamak güç? Türkan Saylan Hristiyan olsaydı biz müslümanlar için ona hakaret etme hakkı mı doğmuş olacaktı? Bu mu dinimizin emrettiği? Biz bırakalım kadının inancını sorgulamayı, o zaten hesabını veriyordur gerekli merciye. Biz sorguya çekmeyeceğiz nasılsa. Konuşacaksak ÇYDD’nin bu ülkeye ne fayda veya zarar getirdiğini konuşalım. İlla karşılaştıracaksak da Fethullah Gülen Hareketi denen oluşumun Türkiyeye ve Dünyaya sağladığı fayda veya zararla karşılaştıralım. Şahısları karalamak ve sonra da “şucuların topu şöyle”, “bunların da topu imansız” falan gibi çıkarımlardan şimdiye kadar kim ne fayda görmüş Allah aşkına?

    Memlekette herşeyimiz ortak, ancak düşman gibiyiz. Herkes “benim yolum en doğrusudur” demek yerine “benim yolum tek doğrudur” deyip, sağladığı faydaları görmezden gelip kendi oluşumu dışındaki herkesi karalama yoluna gittikçe oluşan duruma sevineceklerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olmayacağı bu kadar aşikârken, nedir bu kavga? Fethullah Gülen’in girişimleriyle bütün dünyada açılan türk okullarında “Türkçe” öğretiliyor. Hatta 6 yıldır bu okulların öğrencilerinin katılımıyla “Türkçe Olimpiyadı” yapılıyor. Türkçe’nin dünya dili olması için çabalar gösteriliyor. Bundan CIA’in pek hoşnut kalacağını sanmıyorum. Ayrıca bu okullarda okuyan ülkelerinin liderlerinin çocukları ileriki yaşamlarında Türkiyeyi bilen ve seven bireyler olarak, dış politikada elimizi güçlendiriyorlar. Milyonlarca gönüllünün samimi duygularla katılıp bu kadar güzel meyveler verdiğini gördüğümüz halde, şu veya bu sebeplerle bunları nasıl görmezden gelebiliriz?

    Benzer şeyler ÇYDD için de söylenebilir belki. Sonuçta onlar da çözümü eğitimde aramış ve eğitimsiz insanlara yardımcı olmaya çalışmışlar. Türkan Hanım cüzzam hastalığıyla ciddi mücadele vermiş ve bu alanda dünya çapında ödüller almış. En azından bunları takdir etmek görevimiz değil mi?

    Eleştirelim eleştirelim ancak eleştirirken amacımız hakikate, daha güzele ulaşmak olsun. Ne yapıp edip bizim dışımızdaki herkesi öcü göstermek değil…

  • sozturk

    Evet.Barış Güven’in dedikleri dogru..bu ülkedeki herkes demokratik , laik bir düzen kurmak için çabalıyor değil mi ? Herkes şeriatçı düzene karşı…En başlarında da Feytullah Gülen geliyor :) .. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e karşı çıkan Sayid Nursi’nin öğrencisinden Türkiye Cumhuriyeti’ne ne yarar gelebilirki..Sanmayın Feytullah Gülen’in sözde baskıcı olmayan eğitim kurumları Dünya’nın dört bir yanına okullar acıp burada eğitim veriyor..Hayır.Cuma günleri okulu , dersaneyi erkenden bıraktırıp zorla namaz kıldıran bir düzenin başı bu sahış..Namız kılınmasın demıyorum.ama bazı kişilerinde inanç özgürlüğü var..Okullara gıdılmeyen günlerde Yurtlarda zorla Kuran dersi veriyorlar..Öğrencilerinin okula gitmeyip böyle şeyler yapmalarını yeğliyorlar..Bu şahısta alışmış harelde Amerika’ya :) Kafa dengi olan hukumet de bile dönmüyor Türkiye’ye.Yahu gel dönersin genel seçimden sonra Amerika’ya

  • geve-ze

    Sayid değil, Said. Said Nursi cumhuriyetçidir. Kim olduğu hakkında hiçbir fikrin yok anlaşılan. Ayrıca Cuma günü okulu bırakıp namaz kılmak fazla abartılacak birşey değil. Allah’ın emri daha önemli değil mi okuldan? Kimse zorla namaz kılmıyor, öyle birşey yapılıyorsa -ki yapılmıyordur- yanlıştır. Ezbere konuşmayalım :) Fetullah Gülen’i zerre kadar sevmem, ancak ortamı isimlerle dalga geçerek daha da seviyesizleştiriyorsunuz.

  • Barış Ünver

    Valla @geve-ze; sen de Fethullah Gülen’i hiç sevmiyorsun ama maşallah, ölümüne savunuyorsun adamı :D. Bak şöyle bir yazım var, yaptığın şeye -konsept olarak- epey benziyor :D

  • Aciz

    Baris Unver!

    @Murat Corlu ya katiliyor ve ekliyorum,

    Bakiyorum yine duramadin,bloguna olan ilgisizlik ve yorumlarin azalmasi ile birlikte en fazla yorum gelmesi muhtemel bir konu ve kisi uzerinden insanlari polemige sokuyorsun :)

    Seni tebrik ediyorum cunku tutmus gibi gorunuyor gerci 36 yorum az bir tane de ben yazayim..

    Fethullah Gulen ve onu sevenler egitim alaninda kim olursa olsun desteklemektedirler.Bu ulkede egitime destek veren sadece Turkan Saylan degil.Bir suru dernek ve organizasyon var. Yani egitim alaninda kim kosturuyorsa,kim destek veriyorsa Fethullah Gulen de onlari desteklemektedir.

    Turkan Saylan la ilgili farkli dusunceler mevcut.Kendisinin egitim yoluyla neleri amacladigi ve neleri hedefledigini az cok insanlarimiz tahmin edebiliyor.Ornegin burs listesinde PKK li veya PKK ya destek verenlerin olmasi gibi. Ya da cesitli zaman ve zeminlerde devlete,laik duzene,cumhuriyete,millete karsi protestolar veya provakosyanlara alet edilmek uzere yetistirilen ogrencilere burs saglanmasi..

    Ornek : Cumhuriyet Mitiginleri ,universitelerde din aleyhinde ogrencilerin tahrik edilmesi vs…

    Peki siz hic Fethullah Gulen in burs verdigi herhangi birinin kalkip laiklik aleyhinde bir faaliyetini gordunuzmu? veya PKK lehine bir davranisini gordunuzmu? Peki devletin,milletin ve vatanin butunlugune ters bir soylemini duydunuzmu?

    Baris Unver kendine yanlis insanlari dusman seciyorsun,bak Ugur Mumcu nun esi bile kocasini oldurenlerin ADD catisi altinda bulundugunu ogrendigi an ADD den ayrildi…

    Guvendigin ve savundugun insanlarin yada derneklerin foyasi gun gectikce meydana cikiyor ama sen bunlari ya goremiyorsun yada gormemezlikten geliyorsun…

  • Barış Ünver

    Valla @Aciz arkadaşım; benim öyle okunma-yorumlanma kaygım yok; çok şükür Beyn ziyaretçi bakımından iyi bir durumda. Önemli gündem maddeleri oluştukça yazıyorum; hoşuna gitmezse okumazsın, okusan da yorumlamazsın. Ben yorum almak için yazıyormuşum ya… :D

    “Yanlış insanları düşman seçiyorsun.” şeklindeki cümleni de net bir tehdit olarak algılıyorum. IP adresinle beraber Beyn’e kaydedilmiş oldu, mazallah ileride başıma bir şey gelirse savcılıkla senin de görüşmen gerekecek demektir.

    Açık açık tehdit ederek, tehditlerinizi iftiralarla süsleyerek, ölmüş insanların arkasından böylesine terbiyesizce konuşarak hepiniz ne kadar iyi Müslümanlar olduğunuzu kanıtladınız arkadaşlar. Allah emin olun hepinize ayrı ayrı “ödüller” verecektir bu hakaret ve küfürlerinizle.

  • kad

    TÜRKAN SAYLAN KİMDİR….?

    http://www.youtube.com/watch?v=T0QQphoVOHw

    http://www.youtube.com/watch?v=M_OeCmco-nE

    http://www.youtube.com/watch?v=vSakvM08zH0

    http://www.youtube.com/watch?v=e-bvkqkclAk

    http://www.youtube.com/watch?v=T_UYOs10oNY

    Türkan Saylan köpeğine ait bir kaç video şimdi diyeceksiniz hepsi yandaş olmayan medyadan ama yandaş olan medyalar bunları yayınlayamazlar.Çünkü o zaman Türkiye’yi daha rahat bölemezler rantlar onlara kalmaz da ondan

  • Barış Ünver

    Bir ölünün arkasından “köpek” demek… Kendine Müslüman demekten utanmıyor musun @kad? Yazık, hakikaten çok yazık.

  • Aciz

    Ya kardesim ne tehdidinden soz ediyosun ?

    Yani aklimin ucundan bile tehdit etmek veya tehdit imasinda bulunmak gecmedigi halde bunuda buldun cikardin ya supersin!

    Yazimda en ufak bir kufur,kotu bir soz veya tehdit bulunmamaktadir.Sanirim kendi vehimlerin ve kafandaki onyargilarin neticesinde vardigin bir sonuc bu.Bilmem ama psikolojik sorunlarin olabilir,bir doktora gorunsen iyi edersin…

    iyi geceler

  • Barış Ünver

    Karşında çocuk yok @Aciz (veya @salako11, veya @Noname, veya “Fatih Hazarhan”); her gün e-posta ile ölüm tehditleri alan biri var. Elbette hepsi kayıt altına alınıyor, seninki dahil. Psikoloğa görün falan diyorsun, sonra “Sözlerimde hakaret yoktur.” diyorsun. Tabii ki “Ben onu derken de hakaret etmek istemedim.” diyeceksin ama yorumları okuyan biri senin tehdidini de görüyor, hakaretini de görüyor. Milleti salak yerine koymana gerek yok.

    Dediğim gibi, ileride benim başıma bir şey gelirse elbet senin kapın da çalınacaktır.

  • Fatih H.

    Psikologa gorunme fikrini neden hakaret olarak algiliyorsun?
    Psikologlar in ilgilendikleri insanlarin sorunu hep ayni olmadigi gibi insanlar zaman zaman hayatlarindaki olumsuzluklarin etkisinde kalarak psikologa gitme ihtiyaci hissedebilirler.

    Her yorumum sonrasinda kendini savunmaya alman gerekmiyor.Kaldiki olum tehdidi almak basit bir olay degil,psikologa ihtiyac olabilir.Goruldugu uzere hic alakasi yokken potansiyel suclu ilan edildim…

  • kad

    Bu ülkeyi satmaya kalkan,bölmeye kalkan herkes köpektir ve en ağır hakaretleri hakediyor sen videoları izledin mi peki @barış kadının sözlerini bu ülke için düşündüklerini hepsini tek tek izlemeni tavsiye ederim teşekkürler benden bu kadar bir daha bu bloga yazmam son yazım…..Ama kesinlikle bu linkleri silme bu konuyu okuyan herkes bu videoları izlesin sen ricam bu

  • Barış Ünver

    Valla ne diyeyim @kad; Allah ıslah etsin seni :D.

  • cumhuriyetkadını

    “bu ülkeyi satmaya kalkan herkes köpektir” mi dedinnnn??? sende hatlar karışmış galiba, rahmetli türkan saylan’ın ne ilgisi var ülkeyi satmakla. ülkeyi satan kişi ya da kişileri arıyorsan, yaptığı bir marifetmiş gibi çıkıp “babalar gibi satarım” diyen kişi ve yandaşlarına dön bak sen.

  • Fatih H

    @cumhuriyetkadini

    Ulkeyi satmak gencligi okutuyoruz bahanesi ile farkli orgutlere kullandirmak,pkk ya destek vermek,kurdistan hayalleri ile yatip kalkmak ve ustune birde darbe planlari yaparak(yada yapanlara destek vermek) milleti esarete mahkum etmektir!
    Bunlarda kisaca ve ozetle benim Turkan Saylan da gordugum seyler,katilirsiniz yada katilmazsiniz..

  • Barış Ünver

    @cumhuriyetkadını; bazı kimseler istedikleri kişilere istedikleri YAFTAları yapıştırabildikleri için normal karşılamak lazım bazı şeyleri. Bakınız Fatih H. de bir Fethullah Gülen kölesi olarak (ki köleliğinden gurur duyarmış, o ayrı konu) Türkan Saylan’ın PKK veya Kürdistan’la ilgili tek bir söylemi olmamasına rağmen, acımasızca YAFTAlar yapıştırarak bir de üstüne “köpek” deme cesaretini göstermiş. Bir Fethullahçıya göre yaptıkları hafif bile kalır :).

  • Fatih H

    @Baris Unver

    Kula kole olunmaz,ben hicbir yerde Fethullah Gulen e kole olmaktan gurur duydugumu soylemedim.Kole ancak Allah a olunur!

    Ayrica benim kimseye kopek dedigim de sozkonusu degil!

    Ya bir sozun bir lafinda dogru olsun,olmazmi ?

  • Barış Ünver

    Valla ikisi de doğru :).

    Köle olayını e-postalarımızda geçen konuşmadan alıntılamıştım, anlayacağını sanıyordum. Hadi tamam, köle değilsin diyelim, müritsin, neyse ne :).

    Ama Türkan Saylan’a köpek dediğini de inkâr etme istersen. Yukarıdaki yorumunda demişsin ki:

    Ulkeyi satmak gencligi okutuyoruz bahanesi ile farkli orgutlere kullandirmak,pkk ya destek vermek,kurdistan hayalleri ile yatip kalkmak ve ustune birde darbe planlari yaparak(yada yapanlara destek vermek) milleti esarete mahkum etmektir!
    Bunlarda kisaca ve ozetle benim Turkan Saylan da gordugum seyler,katilirsiniz yada katilmazsiniz..

    “Köpek” tartışmasının başlangıcındaki tanım tartışmasına dönersek, @kad kişisi “Bu ülkeyi satmaya kalkan,bölmeye kalkan herkes köpektir” diyor ve tartışma zaten oradan doğuyor. Dolayısıyla sen Türkan Saylan’ın ülkeyi satmaya kalktığını düşünüyorsan, Türkan Saylan’ı köpek olarak görüyorsun demektir ki hakikaten sana da yakışacak bir tavırdır bu. Fethullah Gülen müritlerinin/kölelerinin daha neler neler yaptığını görüyoruz…

  • Fatih H

    Ya hala meseleyi oraya buraya cekip uzatiyorsun

    E-postadaki kole ifadesini ben Allah a kole olmak seklinde kabul ederek memnuniyetimi ifade ettim,senin baska niyetlerle onu soyledigini bilemedim demekki.Sanirim siz insanlara kole olmayi aliskanlik haline getirdiginiz icin karsinizdakinden ayni davranisi bekliyorsunuz!

    ‘Kopek’ tartismasi diye bir sey olmaz,onceki yorumlarda gecmis ve onun uzerine yorumlar yapilmis olabilir.Ben ise tamamen ulkenin satilmasi uzerinde durmusum…

    Kimseye ‘kopek’ deme hakkini kendimde bulmuyorum ayni zamanda…

    birde uzerine yemin ederek ”valla ikiside dogru” diyip siritiyosun…
    yakistiramadim :)

  • Barış Ünver

    Valla o değil de; konuyu sen istediğin kadar ayrıntılara çekmeye çalış, yorumlara şöyle bir göz atan benim sorularıma hiçbir zaman yanıt verilmediğini görüyor :).

    Kur’an’da “Sözlerinizde doğru iseniz, lütfen delillerinizle geliniz!” der. Hele hele attığınız iftiranın hedefi vefat etmiş biri ise, iddialarınızı belgelerle kanıtlamadığınız sürece çok büyük günahlar işliyorsunuz demektir. Bunu hocaefendinizden öğrenmeniz de gerekmez; aklı başında olan her insanın yapması gereken, iddialarını destekleyici kanıtlar sunmaktır ve yine o aklı başında insan, yok yere iftira atmanın yanlış olduğunu bilir.

    Bundan ötürü şöyle dememde sakınca olmaz sanırım: Önceki yorumlarında ortaya attığın her iddiayı bir bir kanıtlamadığın sürece hem kendi itibarını, hem de hocaefendinizin itibarını zedeleyeceksin. İtibarı mitibarı bırak, çok büyük günaha gireceksin. Anlat bakalım: Türkan Saylan nerede, ne zaman Kürdistan’dan söz açmış da nerede kayıtlara geçmiş?

  • fetoş

    niye bana verip veriştiriyorsunuz ayol :( Türkan Saylan kim benim müritlerimden birimi, öğrenci mi ? salya sümük ağlasam karşısında sesimi duyarmı ?
    Müritlerim ve yandaşlarım bugün ABD’de bulunan villamda havuz başında chessburger yerken düşündüm ki bundan sonra böyle bloglarda beni savunmayın ben bunları Cia korumalarıma şikayet ettim bile !
    Hasretimiz özlemimiz yakında bitecek sabredin biraz daha yüksek mevkilerde ki müritlerim çeşitli kanunları değiştirip aklamaya çalışıyorlar beni..olmadı cumhur müridim affedecek yani her türlü kavuşacağız birbirimize ülkemi özledim ben masumum beni burada yumuşattılar nonoş oldum artık !
    NOT
    (Erbakan hocam seninle önemli bir konuda konuşmam lazım çaldır beni cepten ben ararım seni )

  • Fatih H

    Bu ülkede hristiyanlığı nasıl yayabiliriz. KÜRDİSTAN’ın temellerini nasıl atabiliriz:

    - ATATÜRK ismini kullanırsak bunu daha rahat yapabiliriz. Hem para toplar hem destek alırız, kampanyalar düzenler, TÜRKLERDEN topladığımız paralarla, KÜRTLERİ daha bilinçli hale getiririz, cahil insanlarla KÜRDİSTAN’ı kuramayız, Hristiyanlığı bu şekilde daha rahat yaymamız da mümkün.

    -Türkler tarihten beri yakan yıkan bir millet.

    -Bir öğrenci sıranın üzerinde namaz kılacağına bale yapsın. Çağdaş Türkiye böyle olur.

    -”Biz Türkler hep akın etmişiz; yakıp yıkmışız, başkalarının yaptıklarını yakıp yıkmışız. Şimdi kendi yaptıklarımızı yıkıyoruz. Nedir bu alışkanlık. Biz yakıp yıkmak için var değiliz. Biz yaratmak, geliştirmek ve çağın üstüne geçmek için varız.”

    -”Gençlik Orkestrası’nı yaratan ve yöneten arkadaşımızın ismi Muhammed. Düşünebiliyor musunuz buradaki ironiyi?”

    -”Biz TSK’yı bir sivil toplum örgütü gibi görüyoruz”

    -Türkan Saylan, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması yönündeki kanun çalışmalarına karşı çıkarak, “Bizim istemediğimiz bir şeyin Türkiye’de olması mümkün değil.” dedi

  • Barış Ünver

    Fatih Hazarhan da şunları demiş o zaman:

    “Ben bir eşcinselim. Ayrıca Atatürk düşmanıyım. Fethullah Gülen bana atladı. Kürdistan en büyük hayalim; bunun için Hollanda’da durmadan propoganda yapıyorum. Türk bayrağını yaktım. Saidi Nursi hayvanın tekidir, babası domuzdur. Tüm Osmanlı padişahlarının mezarlarına tükürdüm, fırsatım olduğunda işemeyi düşünüyorum. Yaşasın komünizm!” (Fatih Hazarhan, Rotterdam, Hollanda)

    Bak gördün mü, iftira atmak ne kadar kolay? Bu sözlerinin gerçek olmadığını zaten biliyoruz, böyle şeyler söylemezsin sen. Benim burada anlatmak istediğim, kişilerin ağzından konuşmanın kolaylığı. Belge diyorum, kanıt diyorum, yok bunlar. Anlasan çok güzel olacak. Cengiz abim ne güzel hatırlatmış: Cahille sohbet akla zararmış!

    (ÖNEMLİ NOT: Türkan Saylan, bahsettiğin sözlerden bazılarını hakikaten söylemiş biri ve özellikle namaz-bale karşılaştırmasına ben bile kızarım. Ama kadıncağızın söylendiği kanıtlanmış bir-iki sözünün yanına, sahte olduğu besbelli Kürdistan sözlerini ekleyip yayınlamanın mantık veya vicdan ile bir açıklaması olamaz. Benim senden istediğim deliller, Kürdistan ve Hıristiyanlıkla ilgili sözler. Bunları getir, önüme koy, KANITLA, Beyn’de yeni bir yazıyla bundan sonra Türkan Saylan’ı desteklemediğimi belirtip Fatih Hazarhan’dan özür dileyen bir yazı yayınlayayım.)

  • http://ramerta.com Fasıl Fasıl

    Bakıyorum barış bey örneklerini hep radikal, hürriyetten,… vermiş. Eee bu tür o kafadan olan medya sayesinde bu rahmetlik hanım güya mükemmel bir insan. Ne demişler: Medya adamı idamde eder, vezir de…
    Türkan Saylan hizmet adı altında dindar insanlara yapmadığını bırakmamış bir insandır. Annesi başörtülü olan öğrencilere bile burs vermeyen kesimdir bu. Atatürkün izinden gidiyorum deyip” Siz ne yaparsanız yapın bizim dediğimiz olur” laflarıyla, halk iradesini hiçe saymış olan biridir. Övüp durmayın, kimin ne mal olduğu belli…

  • http://www.kurugurultu.org Göksel

    Bütün yorumları okudum, yazıyıda okudum gerekli videoları izledim. Kesinlikle Barış’a katılıyorum çok güzel yazmış. Zaten yorumları yapanların bir kuyruk acısı var :) neyse yazıların çok güzel devam etmen dileği ile

  • Volkan

    Kanal A kaynaklı Türkan Saylan kimdir? yayınında Türkan Saylan’ın Mit kayıtlarında misyoner olarak geçtiği bahsediliyor.

    Ayrıca Aydın Doğan’ın yayın kanallar (CNN, KANAL D, Hürriyet) bu konuda çok fazla reklam yaptı. Pek normal değil. Onların bu derece Türkan Saylan’ı tutmaları kafa karıştırıcı.
    Aydın Doğan kendilerinden olmayanları bu kadar övmez.
    Eğitimsiz yerlere eğitim getirmeye çalışması, burs vermesi güzel bir olay, ama unutmayalımki FETOŞ ta aynı hizmetleri veriyor.
    Belki de şu yorumu çıkarabiliriz: Biri dini sömürüyor, biri Atatürk’çülüğü.

  • Fatih H

    @BARIS UNVER

    Bazen vicdan en buyuk kanittir,bugune kadar kanit istedigin sahislarla ilgili zaman ve vicdan hep ayni kanitlari senin bir bir onune sermedimi?

    Dogu Perincek gibi insanlar ayni cati altinda bugune kadar Ataturkculuk,Ulusalcilik,cumhuriyetcilik naralari atarken APO ile PKK li militanlarin onunde selam durmadilarmi ?
    Soylermisin yedigi ictigi ayri gitmeyen ve her sozunde onlari savunan bir kadinin onlardan daha asagi kalir bir yani olabilirmi?
    Hani sorgulama,arastirma azmin senin?

    Turkan Saylan a ait olup soyledigini kabul ettigin seyler cokmu basit ve hafife alinacak seyler ki bir Kurdistan sozunun kanitina takilip kaliyorsun?
    Peki buna karsilik ”Hayir benim oyle bir sozum yok” dedigi bir soylemi veya savunmasi varmi?

    Hasili bukadar acigi,hatasi ve hakkinda cesitli iddialarin oldugu bir kadini koru korune ve KANITSIZ savunabilmen ve bunu yaparkende karsindakini rencide etme gayreti ile her turlu igrencligi yapabilen birine sadece ACIRIM !

  • Barış Ünver

    Ah Fatih ah… :D

    Diyorsun ki kadın “Ben böyle bir şey demedim.” demedi diye kadın Kürdistan propogandası yaptı :D. Sen de benim yukarıda senin ağzından yazdığım cümlelere karşı bir şey demedin, o zaman hakikaten Fethullah Gülen senin ırzına geçti ve sen komünistsin, öyle mi? Böylesine bir saçmalığın mümkün olmadığına örnek vermek istemiştim ama bakıyorum sen o kadar körsün ki, vicdanını bir kenara bırakıp konuşuyor ama buna rağmen “Vicdan en büyük kanıttır.” diyebiliyorsun. O bahsettiğin vicdan, senin yıkanan beynin olmasın sakın? :)

    Kadının öyle bir sözü yok arkadaşım; sen bunu kanıtlamaktan kaçıyorsun. Sonra da vicdan muhabbeti yapıyorsun. Sende vicdan var mı ki yav? Vicdan denen kavramdan sırf haberin olsa, böyle iftiralar atıp “Kanıt vicdandır.” edebiyatı yapmayacak kadar dürüst olurdun.

    Fethullahçılar olarak Hollanda’da İslam’ı böyle tanıtıyorsanız vay İslam’ın haline be. Millet İslam’dan tiksinir lan sizin yüzünüzden. Yemin ederim titreme geldi.

  • Kerem

    İlk yorumumda Vakit’le Fethullah Gülen ne alaka diye sordum cevap gelmedi:)

    Fethullah Gülen’in öz yeğeni Kemal Gülen’in Türkan Saylan’ı takdir yazısı…

    http://www.samanyoluhaber.com/yazar-151917.html

  • Fatih H

    @Kerem

    Link icin tesekkurler

    @Baris unver

    Turkan Saylan aleyhine soylediklerimin hepsini geri aliyorum.Bu konuda verdigim rahatsizliktan oturu de ozurdilerim.

  • geve-ze

    Facirin arkasından konuşabiliriz Barış hocam. O yüzden ölünün arkasından şunu bunu demeyin deme lütfen. Medyaya kimse güvenmiyo, eyvallah. Ama kadının konuşmalarında, videolarda var abicim. Her şeye ftira diyemezsin ki. Diyelim ki hristiyanlık ve kürdistanla ilgili sözleri yalan. Namaz-Bale karşılaştırması sence doğru mu? Bu lafı diyen bi insana İslam’a saygılı diyebilir misin? Sevilecek bir yanı yok bana göre. Sevmeyene de saygı duy bence. Ayrıca “köpek” muhabbeti iğrenç. Seviyesizleşmeye başlamışsın -ki yakıştıramadım sana..

  • Barış Ünver

    @geve-ze; fakıh mı olacaksın başımıza? :D Facirin arkasından konuşulurmuş. Bu ülkede iki vatandaş arasına fitne sokan herkesin arkasından konuşmaya kalksak dilimizde tüy biter be :). Neyse, senin zihniyetini düzeltme niyetin yok, ben ne kadar laf anlatsam nafile. Ben öldüğümde benim arkamdan laf etmeyi de unutma :).

    (Bu arada Türkan Saylan’ın namaz-bale karşılaştırmasına ta o zamandan beri tepki gösteririm ama kadının görüşlerinden bazılarına katılmamam, onun arkasından hakaret-küfür edeceğim anlamına gelmez.

    Bir de “köpek” tartışmasını başlatan ‘taraf’ da değilim; savunduğum bir kadına “köpek” der miyim hiç?)

  • geve-ze

    İşte Barış’cım, durum böyle :) Sana kanıt göstersek de sonuç aynı: Senin de zihniyetini düzeltme niyetin yok anlaşılan. Tabi ki fakıh olmucam başına merak etme :) Ayrıca facir iki vatandaş arasına fitne sokan demek de değildir :)) Şimdi de tdk’cı mı oldum ne..

  • http://www.alivesitesi.com/ E. Ali

    “Facirin arkasından konuşabiliriz” sözü gıybet hakkındadır diye biliyorum. İnsanları o kişinin şerrinden uyarmak için arkasından onun hilesi vesaire anlatılırsa bunda gıybet günahı yoktur. Ölmüş gitmiş kişilerin arkasından “gerekliyse” yine benzeri uyarılar yapılabilir ama sövmek lanet okumak Şiilerde yapılan bir şey. Sünni mezheplerde yok. Eğer olsaydı Yezit canisine lanet okurduk.

    Türkan Saylan’ın baleyi namaza tercih etmek suretiyle dolaylı olarak namazı aşağıladığını burada daha yeni öğrendim. Ama niyeti ne idi bilmediğim için kesin bir şey diyemem. Kadıncağız belki galeyana getirilmişti kim bilir?
    Meseleyi Türkan Saylan dışında ele alarak şunları söyleyebilirim:
    İslam dininin insanların oluşturduğu bir felsefe olmayıp Allahın dini olduğuna kesin inanan bir insan müslüman olmasa dahi namazı öyle bir kıyaslamayla aşağılamaz. Çünkü islamın temel meselelerinden, beş şartından biridir. Dahası var mı? Namaz dinin direğidir. Peygamber efendimiz ve sahabeleri savaş meydanlarında bile namazı nöbetleşe kılmaya gayret etmişler, bırakmamışlardır.
    O hareketi veya hakareti Türkan Saylan’ın büyük bir talihsizliğidir başka bir şey değildir. Gerçi niyeti ne idi bilmiyorum. Yine de hoş görülebilir bir şey değil.

    Öte yandan bu talihsizlik zaten çok büyük bir talihsizlik iken, bir de o talihsiz insanın ardından sövmek çok yanlış bir şey. Niyeti hareketi gibi idiyse o zaten çok büyük bir kayıpta. İman gözlüklerimizi takıp öyle bakalım ve namazı aşağılayan insanların ne kadar dehşetli bir kayba düştüklerini görmeye çalışalım onlar için sadece esef duyalım.

    Türkan Saylan’ı ve Fethullah Gülen’i kabul etmeyen kişiler faziletten ödün vermeden, seviyesini düşürmeden hatta onların en küçük hizmetlerini bile yok saymadan düşünmeli.
    Ve kişiler bırakılmalı fikirler tartışılmalı, halkın cehaletten kurtulması çareleri üstüne konuşulmalı.

    Kişileri bırakıp salt dürüstlük nasıl olur ona yönelmeliyiz. Türkiye’de niçin cahil ve fakir kitleler çoğunluktadır, kurtuluş nasıl olur, nasıl ortak çözümler üretilir herkes bunun üstüne yoğunlaşmalı.

    Ortada dehşetli bir yangın varken itfaiyecilerin yangını boş verip birbirleriyle kavga etmeleri ne ise buradaki polemikler ona benziyor.

  • geve-ze

    E. Ali katılıyorum. Gayet güzel yazmışsın. “Yaptığı kötülüklerden sıkılmayıp, açıktan açığa işleyen, onlarla iftihar eden, anlatanlar hakkında da söylenen uyarıcı, ikaz edici sözler de gıybet sayılmaz.” ölünün arkasından konuşmak da bir nevi gıybet değil midir?

  • sozturk

    39. @kad ;

    vallaha hocam seni tebrik etmek lazım ya :)

    Verdigin 5 Linkin 3 ü Samanyolu :) Müslümanım diyorsun ama rahmetli bir kişinin arkadasından konusmayı bile biliyorsun ki bu kişi Müslümanda olsa , olmasa da dinimiz hoşgorülü olmayı emreder..

    Ha bir de zamanında bu ülkeyi Said Nursi kurtardı demi? Şeriatçı sistemden Cumhuriyetçi , Laik ve Demokratik sisteme o geçirdi…Fethullah Gülen de ve ayrıca tarikatı mıdır cemaati midir nedir ; Kur-an’ı onune degil yanına alan bır kisiye inanıyor..

    Zaten bu şahsiyetin okullarında yurtlarında da paso Zaman gazetesi çıkıyor..Nedense de okula her bu gazete geldıgınde Sol üstte Fethullah Gülen ile ilgili haberler var :)

    Solcu mu bu arkadaş ne ?

  • sozturk

    Ne Güzel Yazmış Emin Çölaşan !

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?viewid=487786

    başından sonuna kadar okuyalım.
    Gerçekten de madem bu şahıs kendısını hoca olarak goruyor neden müslüman bir ülkeye gitmiyor ?

  • Fatih H

    @sozturk
    Bu soruyu burada soracaginiza bir zahmet google a girip,konu hakkinda farkli gorusleri okuyabilirdiniz. Fazlasi ile bu ve benzeri konular hakkinda cevaplar mevcuttur.
    Yok niyetin tenkit ise o halde zaten ne desek havada kalcaktir…

    Sana zahmet olmasin diye google da sordugun soruyu arastirdim,paylasiyorum.Burada konu ile ilgili cevaplar mevcuttur…
    http://www.supermeydan.net/forum/forum277/thread32538.html

  • geve-ze

    @sozturk yazdıklarımı okumuyor musun? Madem çok müslümansın, sende said nursi’nin arkasından konuşma :)

  • Ertuğrul

    ÇYDD,FGH hareketinin önünde engelmiş…
    Herhalde selin önündeki çakıltaşlarından bahsediyorsunuz.
    Hayatımda duyduğum en komik cümle
    ÇYDD daha yeni başladı biz ise bittik okey dönüyoruz akıllılar.

  • Barış Ünver

    Kötü adamlar “Nıhhah hah hah haaaağ!” diye güler ya, yorumun o gülüşlere benziyor Ertuğrul’cuğum. Fetocuları çok seviyorum, acayip eğlenceli oluyorsunuz.

  • gv-z

    Ertuğrul’un fetocu olmadığına eminim. En azından tanıdığım fetullah gülen cemaati mensupları bu kadar “salak” bi laf etmez. Yoksa?..

  • http://www.alivesitesi.com/ E. Ali

    @74. gv-z;
    Bence de değildir. Onlardan hiçkimseyi tanımasam inanabilirdim.

  • Barış Ünver

    Valla beyler, o halde benim tanıdığım Fetoculardan hiçbiri Fetocu değil :).

  • http://www.alivesitesi.com/ E. Ali

    Benim tanıdıklarım Fethullah Gülen Hoca Efendi cemaati bireyleri 90′lı yılların ilk yarısında kaldı. onlar fetocu değildi her şeyleriyle saygı değer insanlardı.

    Zaman ilerledikçe kalite düşmüş olabilir. Bu konuda yurtlardan çok şikayet var. Maneviyattan çok paraya önem veriliyor söylentileri her yerde.

    Daha önemlisi, şimdi “taraftar”lar çok fazla. Eskiden böyle değildi. Para kokusu alan cemaate dalıyor tezgah kuruyor.

    Geçen yıl bu cemaatten görünen bir genç vardı F. hocaefendinin sözlerini söylediğim halde cahilce bana hakaret ediyordu. bu kadarına pes denir. Yani bunlar olsa olsa taraftardır Fethullah Gülen’in hiçbir sözünü bilmeyen tanımayan dinlese de anlamayan gençler karınca sürüleri gibi her yerdeler ordan oraya hizmet için koşuşup duruyorlar.

    Fethullah Gülen Hoca Efendi ise artık evrensel bir bilge hükmündedir cemaatten tenzih etmek gerekiyor. Onun gerçek takipçilerini de ayrı tutmalı. O dev cemaat artık öz değildir çok şeyin karışımıdır.

  • ali kinil

    gazteleri açın okuyun..türkan saylan denilen karının pkklı öğrencilere burs verdiğini görürsünüz..sırf namaz kılıyor diye o öğrenciye burs vermiyor..iyikide geberdi de ayrımcının biri ortadan kalktı..darsısı diğer ayrımcılara diğer bölücülere…
    TÜRKİYEM SEN BÜYÜKSÜN….ALLAH’IM SEN DAHA BÜYÜKSÜN

  • Fatih H

    @ali kinil

    Turkan saylan in pkk lilara burs verdigi henuz mahkemelerce ispatlanmadi.Ayrica insanlar gebermezler.Bu hareketinin boluculukten farki ne ?

    @E.Ali

    Bence Fethullah Gulen ve cemaatin dunu,bugunu ve yarini konusunda biraz daha arastirma yapmaniz gerekiyor gibime geliyor. Bu is zamanla birlikte surekli bir yenilenme ve ronasans surecleri gecirmektedir. 90′ li yillardaki beklenti ile 2000 li yillar ve sonrasindaki beklentilerde fark var.Munferit hatalar yapilan hizmetleri golgeleyemezler.

  • cumhuriyetkadını

    78 numara……

    ancak böyle yorum yapan birisi ayrımcı, bölücü olabilir. demek ki darısı kendinin başına olacak o söylediklerinden. terbiyesiz günahkar…

  • http://www.alivesitesi.com/ E. Ali

    Bilim insanları ve din âlimleri evrensel düşünür. Küçük bölgelerde sıkışıp kalmazlar. Onların evrenselliği sadece coğrafi değil kültürel değil aynı zamanda çağlarla ilgilidir.

    Türkan Saylan’ın PKK’lı öğrencilere burs vermesi doğru olsa bile bunu yaptığı için ona çamur atmak yanlıştır. Unutmayalım ki kısa bir süre önce aynı suçlama F. Gülen cemaatinin bazı okulları için de yapılmıştı. Hatta F. Gülen için kürtçü diyenler de oluyor.

    Yani o çocuklar sırf PKK’lı diye cahilliğe ve vahşiliğe mi terk edilmeli? Belki ellerinden tutup bakın biz sizi seviyoruz bölücülere uymayın bu ülke hepimizin demelidir. PKK’ya uyanların gönülleri içten fethedilmelidir.

    Sonra, Türkan Saylan dindar kesim çocuklara burs vermiyor diye karalanması yanlış. Dindar kesime burs verenler çok. Diğerleriyle de ilgilenenler olmalı. Bunda da yanlışlık görmüyorum. Herkes üstünlüğü fazilette görmeli. Kim en yüksek erdeme sahipse insanlar er ya da geç onları baş tacı edecektir. Fazilet sahibi insanlar bataklığı kurutan ağaçlar gibidir.

    Sonra Türkan Saylan Hıristiyan misyoneriymiş diyorlar. Hiç sanmıyorum ama farzedelim ki öyledir. Varsın olsun. Biz adam olalım da islamın yüksek faziletini gösterelim. Çok çalışalım. Taşıma suyla (gerçek dışı dedikodularla) değirmen dönmez.

    Ne kadar cahil kitlelerimiz var ki küçük şeylerle galeyana getirilebiliyorlar. Fazilet nedir erdemlilik nedir dürüstlük nedir islamın gerçeği en yüksek fazileti gerektirir bilimselliği gerektirir bunu görmek isteyen yok tam tersine örtbas ediliyor.

    İslamda kâfir kelimesinin sözlük anlamı da zaten “gerçeği örtbas eden” demektir. Bakın kurandaki kâfir terimi dahi ne büyük bir anlam taşıyor.

  • http://www.alivesitesi.com/ E. Ali

    @79 Fatih H:
    İnanmak istiyorum ki inşallah bu dev cemaat içine çöreklenen yılanlar esas hizmete zarar veremeyecekler ve onların kötü örnek olarak etkiledikleri bilgisizler de zamanla ya elenecek ya da düzelecekler. Ancak ne olursa olsun şu anki “münferit” diye tanımlananlar görüntüyü haddinden fazla bulandırıyor, münferit olmaları gerçek olsa da dışardan bakan herkese başka başka görüntüler arz ediyorlar.
    Önceki yorumumda bahsettiğim, küçük şeylerle cahilleri galeyana getirenlerin iddiaları benim bildiğim tanıdığım Fethullah Hocaefendide ve onun yolundakilerde asla yoktur. Onlar böylesi küçük işlerle uğraşmazlar. Böyle tanımış güvenmişimdir.

  • http://www.wpturkey.com/ Turk3005

    bu konu çok su götürür. mit’in raporlarında hristiyan misyoner olarak geçiyor. ne kadar doğrudur, bilemem. müslüman hüsnüzanla emrolunduğuna göre, türkan saylan müslüman mıdır değil midir tartışmasına girmeyelim.bundan başka türkan saylan hanımefendinin vefatıyla (Allah rahmet eylesin), cemaat konusunu bir ayıralım.

    genel olarak cemaat dediğimiz oluşumlar tarikat değildir. kabul etmeyebilirsiniz. ama gerçek bundan ibarettir. çünkü tarikatte nefsin öldürülmesi söz konusudur. halbuki cemaatteki insanın nefsini öldürme gibi bir derdi yoktur. o sadece nefsini terbiye etmeye odaklanır. bu bilgi kirliliğine bir açıklık getirdikten sonra…

    fethullah gülen’i eleştiren insanlara sormak istiyorum:
    -onu ne kadar, nasıl, ne ölçüde tanıyorsunuz?
    -hangi eserini okudunuz?
    -hangi vaazını dinlediniz?
    bir insanı eleştirmek için, önce onu tanımanız gerekir. önyargıyla hareket ettiğinizde karşınızda iletişim kuracak birilerini bulamazsınız. geçelim…

    fem dershanesine ya da ışık evlerine gidenlerin beyni yıkanmış mıdır?
    burada beyin yıkamaktan kasıt nedir? o insanların beyninin yıkandığını iddia eden şahısların beyni ne durumdadır? böyle bir iddiada bulunan ve bunu kendince kötü bulup ifade eden bu şahısların da beyni bir nevi yıkanmış değil midir? merak ediyorum, cemaatleri ya da bu oluşumlardaki kişileri kötüleyen insanlar, ömürlerinde bir kere olsun onların arasına girmişler mi acaba? hadi girdiler diyelim. sırf çürük elma buldular diye sayıları milyonları bulan oluşumları karalama cüretini nereden buluyorlar…

    ülkeyi said nursi kurtarmadı, doğru. ancak tek başına atatürk de kurtarmadı. eğer tepkiniz adam kutsamacılığına yönelikse, bu konuda sizi ben de desteklerim.

    sonuç olarak, kabul edilse de edilmese de cemaatler, yarım yüzyılı aşkın bir süredir vardır. taraf olmayabilirsiniz, ama saygı duymak zorundasınız. kendinize saygı duyulmasını isityorsanız, başkalarına da öyle davranmak zorundasınız. uygarlığın, çağdaşlığın ve insanı insan yapan değerlerin özü birbirine saygı duymakta saklıdır.

    ekrem dumanlı’nın yazısı yukarıdaki yazı ve yorumlarda yer alan ve belki önyargılarından dolayı cemaatleri anlayamayan insanları bir parça bilgilendirebilir.
    saygılar…

  • Emin

    Belge diyorsun kanıt diyorsun kızlar çıktı bas bas bağırdı bu Türkan saylan denen kadın bizi odalara alıyor piskolojik işkence yapıyor başörtüsünü çıkartırsam burs bağlıcağımı sölüyor diyor ya At gözlükleriyle bakmayın olaya Kadın sadece eğitim için adamış biri sanki sadece eğitim veriyo kızlara hiçbir amacı olmadan( Bak ne süper kadınmış be) eğitim vericek ha ya kandırmayın beni kadının ne mal olduğunu biliyoruz çıktıda ortaya zaten kadın yok aşırı müslümanmış şuymuş buymuş.Madem diyorsunuz FEthullah Gülen de eğitime adamış görmüyormusun Türkan saylan denen kadının kaç katı çocuk okutuyor o zaman onu göklere çıkarmanız lazım ve öle dediğiniz gibi aklını bulandırıyo beyin yıkıyo gibi şeyler yok Fethullah Gülenin cemaatinde öle ayinler saçma saçma şeyler yok admalar sadece kendi dinlerini yaşıyorlar kimseye onlar gibi işkence yaptıkları yok

  • Emin

    83. Turk3005 ARkadaşımızdan aynen alıntıdır dediklerini iyi okuyun sonra eleştirmeye başlayı kulakdan dolma 2 bilgiyle saçma saçma şeyler yazmayın

    bu konu çok su götürür. mit’in raporlarında hristiyan misyoner olarak geçiyor. ne kadar doğrudur, bilemem. müslüman hüsnüzanla emrolunduğuna göre, türkan saylan müslüman mıdır değil midir tartışmasına girmeyelim.bundan başka türkan saylan hanımefendinin vefatıyla (Allah rahmet eylesin), cemaat konusunu bir ayıralım.

    genel olarak cemaat dediğimiz oluşumlar tarikat değildir. kabul etmeyebilirsiniz. ama gerçek bundan ibarettir. çünkü tarikatte nefsin öldürülmesi söz konusudur. halbuki cemaatteki insanın nefsini öldürme gibi bir derdi yoktur. o sadece nefsini terbiye etmeye odaklanır. bu bilgi kirliliğine bir açıklık getirdikten sonra…

    fethullah gülen’i eleştiren insanlara sormak istiyorum:
    -onu ne kadar, nasıl, ne ölçüde tanıyorsunuz?
    -hangi eserini okudunuz?
    -hangi vaazını dinlediniz?
    bir insanı eleştirmek için, önce onu tanımanız gerekir. önyargıyla hareket ettiğinizde karşınızda iletişim kuracak birilerini bulamazsınız. geçelim…

    fem dershanesine ya da ışık evlerine gidenlerin beyni yıkanmış mıdır?
    burada beyin yıkamaktan kasıt nedir? o insanların beyninin yıkandığını iddia eden şahısların beyni ne durumdadır? böyle bir iddiada bulunan ve bunu kendince kötü bulup ifade eden bu şahısların da beyni bir nevi yıkanmış değil midir? merak ediyorum, cemaatleri ya da bu oluşumlardaki kişileri kötüleyen insanlar, ömürlerinde bir kere olsun onların arasına girmişler mi acaba? hadi girdiler diyelim. sırf çürük elma buldular diye sayıları milyonları bulan oluşumları karalama cüretini nereden buluyorlar…

    ülkeyi said nursi kurtarmadı, doğru. ancak tek başına atatürk de kurtarmadı. eğer tepkiniz adam kutsamacılığına yönelikse, bu konuda sizi ben de desteklerim.

    sonuç olarak, kabul edilse de edilmese de cemaatler, yarım yüzyılı aşkın bir süredir vardır. taraf olmayabilirsiniz, ama saygı duymak zorundasınız. kendinize saygı duyulmasını isityorsanız, başkalarına da öyle davranmak zorundasınız. uygarlığın, çağdaşlığın ve insanı insan yapan değerlerin özü birbirine saygı duymakta saklıdır.

    ekrem dumanlı’nın yazısı yukarıdaki yazı ve yorumlarda yer alan ve belki önyargılarından dolayı cemaatleri anlayamayan insanları bir parça bilgilendirebilir.
    saygılar…

  • Barış Ünver

    Ben de birkaç kıza para verip televizyona çıkarttırayım, “Emin bize tecavüz etti!” diye bağırıp çağırsınlar Emin. Bu senin tecavüzcü olduğunun belgesi midir?

    Belge dediğin iddia veya itiraf değildir. Bir ölünün arkasından bu kadar çirkin konuşacak kadar beynin yıkanmışsa bunları belge sanabilirsin ama belge değildir. Büyü biraz.

  • Volkan Kaya

    Aranızda bir çok beyinsiz var.
    Ve ÇYDDli malaklara sesleniyorum,
    Sizler CHP zihniyeti altında kıçınızı açıp pazarlamayı halt sananlardansınız.
    Eğer sizin gibi düşenenler olmasa,
    Siz sevdiğiniz kızlarla sex yapamayacak,
    Clublarda sabahlara kadar coşamayacaksınız ve bu yüzden işinize gelen yanlarıı desteklemekten kendinizi alı koyamıyorsunuz.
    ÇYDD’de türbanlı kızların başını açtırdığınız takdirde geleceğini garintilediğinizi biliyorum.
    VE TAMAMEN HIRİSTİYAN MİSYONERLİĞİ YAPIYORSUNUZ…
    HA BU ARADA FETOCULAR ANANIZI ÖRTEMEDİ AMA TORUNLARINIZI ÖRTECEK…

    ANLAŞILDIMI KAŞARIMSI TOPLULUK… :D

  • http://beyn.org/ Barış Ünver

     İbretlik bir saldırı olmuş. Yazıya da çok güzel bir örnek olmuş. Nomalde böyle hakaretleri düşünmeden silerim ama bunu, ibret olsun diye bırakacağım. Teşekkürler Volkan :).

Program

  • Adobe Muse - Windows: Adobe'un geliştirdiği ve Muse kod adıyla tanıttığı yazılım, kodlama gerektirmeden web siteleri tasarlamanızı sağlıyor...
  • BluetoothView - Windows: Çevrenizdeki Bluetooth aygıtlarıyla kolayca iletişim kurmanızı sağlayan ve aygıt hakkındaki bilgilere ulaşabileceğiniz ücretsiz küçük bir yazılım...
  • Ashampoo Photo Commander - Windows: Ashampoo Photo Commander ile fotoğraflar başta olmak üzere video ve ses dosyalarınızı çalıştırabilecek, düzenleyebileceksiniz...
  • XYplorer - Windows: XYplorer Windows için sekmeli bir dosya yöneticisidir...
  • System Monitor 2 - Windows: İşlemciniz ve RAM'leriniz üzerinde ne kadar yük olduğunu System Monitor 2'yle kolayca takip edebilirsiniz...
Yazıyı beğendiniz mi? Beğendiyseniz, Beyn'e abone olmak için tıklayın.
KAPAT