Kafein şekerlemesi (Caffeine Nap)

Burak.com adlı başka bir blog'dan gördüğüm uyumama tekniği (o da şuradan görmüş). Kahveyi içiyorsunuz, sonra 15 dakikalık bir uykuya dalıyorsunuz:

Uyandığınızda kanınızda serbest dolaşan adenozin miktarı azalmış olacağından, ki bu kahvenin de yaptığı bir etkidir, kendinizi sadece kestirmiş ya da sadece kahve içmiş birine göre çok daha uzun süre uyanık hissedebileceksiniz.

İlginç bir yönteme benziyor. Denemeye değer, değil mi?

Ek (10 Ekim 2007): Hala denemedim lan ben bunu.

Bir hatırlatma: Bu yazıyı istediğiniz yerde, istediğiniz gibi yayınlamakta özgürsünüz. Ama verdiğim emeğin hakkını, karşılığını vermek adına yazıyı yayınladığınız yerde, yazının hemen üstünde bu sayfaya bağlantı vermeniz gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
Yorumlar
1. Tansu demiş ki; 16 Eylül 2006, 10:04

En etkili uyumama tekniği kendinize bir forum açmaktır

Ehehehe veya web tasarım öğrenip sitenizi güncellemek gulucuk

3. Anonim demiş ki; 16 Eylül 2006, 19:14

bence windows kullanıcısı olmak yeterli

4. Nachdenklich demiş ki; 17 Eylül 2006, 00:09

İyide abi ben hemen nasıl uyucamgulucuk,hemen iççcem hemen uyucamda 15 dk sonrada kalkcam nasıl olcak bilmıomgulucuk.

Yorum Yap