2024 yılı planlarım: Ocak ayı raporu

Aralık ayında 2024 yılı planlarımı yazmıştım, okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz. Bu yazıda, ocak ayı performansımı değerlendireceğim.

Daha çok yazma hedefim

Bu konuda (her yıl olduğu gibi) hızlı başlayıp hızlı söndüm AMA vazgeçmiş değilim.

Şubat ayında yazmaya devam edeceğim, Substack sorununu da çözeceğim. Çabalamaya devam, yazmaya devam.

Daha çok kodlama hedefim

Bu hedefe yönelik henüz bir adım atmadım. Aslında en önemli hedeflerimden biri de buydu ama ataletime denk geldi. Şubat ayında kesinlikle buna odaklanacağım.

Göbeğimden kurtulma hedefim

İlk bundan vazgeçerim diye düşünüyordum ama spora tek başıma değil babamla (67 yaşında, maşallah deyin) gitmeye başlayınca çok iyi bir düzen tutturduk.

Haftada üç gün spor salonuna gidiyoruz, birer saat sporumuzu yapıyoruz. Alışkanlık oturana kadar hafif sporla geçiştireyim diyordum ama sıkıcı bir spor rutiniyle de alışkanlık oturmuyor, dolayısıyla beni biraz olsun zorlayacak bir rutinle başladım. Kademe kademe artıracağım.

Ayrıca günde 10 bin adım atmaya devam ediyorum. Ocak ayının her günü 10 bin adımı geçtim, hayatımda ilk defa bir ayın her günü bunu yapmayı başarmış oldum. Ayda ortalama 10 bin adımı yıllardır geçiyorum (2023 yılı ortalamam 10.401 mesela) ama minimum 10 bin adımı ilk defa geçtim.

Göbekten kurtulma konusunda egzersizin etkisi %40 ise, beslenmenin etkisi de %60’tır diye düşünüyorum. Beslenmeme de dikkat etmeye başladım; spordan sonra protein ağırlıklı beslenip, haftanın genelinde daha kalori odaklı hareket ediyorum, yemeklerimi ona göre seçiyorum.

Tartıda sonuç aldım bile (89 kilodan 84 kiloya düştüm), bel çevresinde de sonuç alacağım gibi duruyor.

Şubat ayında kilo verme hedefim yok ama ay içinde bel çevremi daraltmayı istiyorum.

Ayda 500 dolar pasif gelire ulaşma hedefim

Daha çok kodlama hedefimde adım atmadığım için, bu hedefe yönelik bir adım da atamamış oldum maalesef.

Sektörümde çevre yapma hedefim

6 Ekim 2023’te yazdığım tweet’te dediğim gibi yapmaya başladım, ocak ayında dört kişiye kahve ısmarladım:

Şubat ayında yine haftada bir kişiye kahve ısmarlamaya devam edeceğim. Çok keyif alıyorum.

Partimde çevre yapma hedefim

Bu başlığa ekleyeceğim tweet’ler yok ama bu hedefte de ilerliyorum. Net bir hedef koymamıştım ama ayda iki siyasiyle tanışmak iyi olur diye düşündüm. (“Siyasi” derken illa ünlü siyasetçilerden bahsetmiyorum; mahalle delegesinden genel başkana herkes bu tanıma uyuyor.) O hedefi bu ay aşmakla kalmadım, bir de yerel seçimlerde işe yarar bir görev alma ihtimalim doğdu. Konuştuğum siyasiler makam, koltuk, para gibi dertlerimin olmadığını da biliyor zaten.

Şubat ayında inşallah seçim çalışmalarına dahil olacağım, görev alacağım.

Yazdığım kitabı bitirme hedefim

Bu konuda bir adım attım ama attığım adım yazma şeklinde olmadı: 2024’e kadar yazdığım metinleri iki arkadaşıma okuttum ve geri bildirimlerini aldım. (Övgülerini de aldım, eheh.) Tabii bunlar ocak ayının başında oldu ve ay boyunca bir daha oturmadım o metinlerin başına ama olsun, bir adım bir adımdır.

Şubat ayında en az iki defa metnin başına oturup yazmaya devam edeceğim.

Okuduğum kitapların notlarını paylaşma hedefim

Ocak ayında yalnızca üç kitap okudum ve maalesef sadece birine 5 üzerinden 5 puan verebildim, o da Yerdeniz Büyücüsü’ydü. Kurgu kitaplarda notlar alma gibi bir durumum olmadığı için bir paylaşım yapmadım.

Şubat ayında bitireceğim çok kaliteli iki kitap var. Şimdiden ikisine de 5’er puan verdim ve notlarımı alıyorum, paylaşacağım.

Daha az dürtüsel biri olma hedefim

Bu hedef pek adımları olan bir hedef değil, aklımda tutmam gereken bir hedef. Açıkçası aklıma da getirip durmadım ama yazmak, spor ve beslenme genel olarak disiplin gerektiren şeyler. Onlar sayesinde dürtüsellikten biraz uzaklaştığımı söyleyebilirim.

Şubat ayında etkin olarak bu hedefi aklıma getireceğim.

Sonuç

Hedeflerim açısından kötü bir ay değildi bence. Para kazanmaya yönelik hedeflerde biraz daha atak olmalıyım ama diğer hedeflerde doğru yolda ilerliyorum diyebilirim.

Şubat ayı raporum daha da iyi olur inşallah.

Barış Ünver
03 Şubat 2024

Yazıyı beğendiniz mi? Beğendiyseniz, yeni yazılardan epostayla haberdar olmak için Beyn'in eposta abonesi olabilirsiniz.