2024 yılı planlarım: Mart ayı raporu

Aralık ayında 2024 yılı planlarımı yazmıştım, okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz. (Geçen ayın raporunu da buradan okuyabilirsiniz.) Bu yazıda, mart ayı performansımı değerlendireceğim.

Daha çok yazma hedefim

Bu ay Beyn’e hiç yazı yazmadım, Twitter’da önemli bir etkinliğim olmadı, uzun öyküme (neredeyse) hiç vakit ayırmadım ama işimle ilgili yazdığım kitaba epeyce vakit ayırdım ve önemli mesafe katettim. Elbette yeterli değil ve bahanesi de yok ama hem ramazan ayı, hem seçim telaşı beni durdurdu diyebilirim. Dediğim gibi, bahane değil bunlar.

Önümüzdeki ay için söz veriyorum:

  • En az dört yazı yazacağım (nisan ayı raporu hariç).
  • Eposta abonelerime ve LinkedIn bağlantılarıma da yazı göndermeye başlayacağım
  • Hem uzun öyküme, hem işle ilgili kitabıma ciddi anlamda vakit ayıracağım.

Bu üç sözümden tutamadığım her bir söz için 1000TL bağış yapacağım, onu da ayrı bir söz olarak vereyim.

Daha çok kodlama hedefim

Bu ay birkaç satır kod yazmaktan öteye geçemedim ama kodunu yazdığım projenin (Speed Booster Pack) yeniden yapılanması konusunda çok verimli iki toplantı yaptım.

Önümüzdeki ay zaten SBP için vakit ayıramazsam proje iptal olacak gibi görünüyor. İptal olmasın diye bir şeyler yazmak zorundayım, eheh.

Göbeğimden kurtulma hedefim

Bu ay, daha doğrusu ramazan ayı (asıl önemli kısmı olan oruç ibadetinin dışında) göbeğimi eritmem için de muazzam bir fırsattı. Ne var ki ilk üç gün tuttuğum oruç enerjimi tahminimin çok ötesinde etkilediği için oruç tutmayı bırakmam gerektiğini düşündüm.

Sporuma devam edeyim dedim, o tarafta daha da kötü bir şey oldu ve kazağımı çıkarırken boynum tutuldu. Ufak bir şey gibi görünen bu tutulma ay boyunca tekrarlanınca (Tam geçecek gibi oldu, spora gittiğimde yeniden tutuldu, o geçecekken bir daha tutuldu ve ay boyunca böyle devam etti.) doktora gittim, MR falan çektirdim. Onun sonuçları da önümüzdeki aya kaldı 😂.

Önümüzdeki ay farklı bir yöntem deneyeceğim (yine sporla ilgili).

Ayda 500 dolar pasif gelire ulaşma hedefim

Bu ay bu konuyla ilgilenmedim (işimle ilgili kitaba ayırdığım vakti saymazsak). Önümüzdeki ay Speed Booster Pack projesine ciddi anlamda vakit ayıracağım için bu konuda ilerleme katedeceğim.

Sektörümde çevre yapma hedefim

Bu ay beş bilişimciyle buluştum:

Önümüzdeki ay aynı hızda devam! 💪🏼

Partimde çevre yapma hedefim

Bu ay seçim ayıydı ama şaşırtıcı biçimde partide görev alamadım. İstedim ama alamadım. Önümüzdeki ay konusunda bir fikrim yok.

Yazdığım kitabı bitirme hedefim

Bu ay, yukarıda yazdığım gibi, kitapla ilgilenmedim. Önümüzdeki ay, yukarıda yazdığım gibi, ilgileneceğim.

Daha az dürtüsel biri olma hedefim

Bu ay, daha doğrusu ramazan ayı, daha az dürtüsel biri olma hedefim için çok müsait bir aydı… ama olmadı. Yukarıda yazdığım gibi, oruç tutmak enerjimi tahmin ettiğimden çok daha fazla düşürdü ve oruç tutmamaya karar verdim. Oruç ibadetinin ana işlevlerinden biri dürtüselliği azaltmak olduğu için, o treni kaçırdığıma üzüldüm.

Önümüzdeki ay spora dönüp, bayram sonrası beslenmeme yeniden dikkat etmeye başlayınca dürtüsellik tarafında ilerleme katedeceğimi umuyorum.

Sonuç

Geçen ayın raporunu şöyle bitirmiştim:

Bu ay hedeflediğim kadar verimli geçmedi ama moral bozmak yok, önümüzdeki ay inşallah daha iyi, daha verimli geçecek.

Bu ay maalesef geçen aydan bile daha verimsiz geçti… ama yine moral bozmak yok. Önümüzdeki ay kısır döngüyü kırıyorum, hedeflerimin yolunda daha hızlı ilerliyorum. İnşallah yani.

Barış Ünver
17 Nisan 2024

Yazıyı beğendiniz mi? Beğendiyseniz, yeni yazılardan epostayla haberdar olmak için Beyn'in eposta abonesi olabilirsiniz.