2024 yılı planlarım: Şubat ayı raporu

Aralık ayında 2024 yılı planlarımı yazmıştım, okumadıysanız buradan okuyabilirsiniz. (Geçen ayın raporunu da buradan okuyabilirsiniz.) Bu yazıda, şubat ayı performansımı değerlendireceğim.

Daha çok yazma hedefim

Bu ay yazma tarafında çok bereketsiz geçti maalesef.

  • Beyn’de sadece üç yazı yayınladım.
  • Twitter’da içerik üretme amacıyla bir şey yazmadım.
  • Substack tarafındaki sorunumu çözdüm dolayısıyla eposta abonelerime ulaşabileceğim ama Substack sayfamı düzenlemek biraz yorucu olacak. Bir de bu kadar uzun süredir Beyn’den eposta almamış abonelere “Yeniden hoşgeldiniz” gibi bir eposta yazmam lazım ki, Beyn’in ne olduğunu hatırlasınlar ve istemiyorlarsa abonelikten çıksınlar.

Önümüzdeki ay Beyn’de yazdığım yazıları Twitter’da yeniden yayınlamaya devam edeceğim, üzerine Substack’te ve (yeni fikir) LinkedIn’de de yayınlayacağım.

Daha çok kodlama hedefim

Bu ay bu konuda biraz ilerleme katettim ama gösterebileceğim bir şey yok. Önümüzdeki ay gösterebileceğim bir şeyler olacak (inşallah).

Göbeğimden kurtulma hedefim

Bu ay da geçen ay gibi haftada üç defa spora gittim. Düzeni oturttuğumu hissediyorum; en önemli işaret, spor günlerinde “spora gitmeliyim” hissinin gelmesi. (Eskiden spora başladığımda o hissi bir türlü getiremiyordum, bir süre sonra da sporu bırakıyordum.)

Göbek yerinde duruyor bu arada! 😂 Ama dert etmiyorum çünkü omuzlarımdaki, kollarımdaki ve göğüslerimdeki gelişimi fark ettim. Sadece ben değil, Burcu’m da fark etti, yani hayal görmüyorum.

Önümüzdeki ay hem oruç tutmaya başlayacağım, hem de elimden geldiğince spora devam edeceğim. Göbeği eritmeyi veya kaslarımı geliştirmeyi dert etmeyeceğim. Göbek bir noktada illa erimeye başlayacak.

Ayda 500 dolar pasif gelire ulaşma hedefim

Bu ay yaptığım bir toplantı, Speed Booster Pack’in yeniden yazımı konusunda ümit verdi ve dolaylı (epey dolaylı) olarak aylık 500 dolar pasif gelire ulaşma hedefime katkı verdi.

Önümüzdeki ay inşallah eklentiyi yeniden yazmaya başlıyoruz.

Sektörümde çevre yapma hedefim

Bu ay dört bilişimciyle buluştum:

Önümüzdeki ay aynen devam.

Partimde çevre yapma hedefim

Bu ay hem Çankaya Belediye Meclisi adaylarının ön seçimine katıldık, hem de değerli bir Çankaya Belediye Meclisi üyesiyle buluştum, fikir alışverişinde bulundum.

Önümüzdeki ay seçim ayı, inşallah bir işe yarayabilirim.

Yazdığım kitabı bitirme hedefim

Bu ay bu konuda hiçbir şey yapmadım maalesef. Önümüzdeki ay en az bir bölüm yazacağım kitaba. Kötü de olsa yazacağım. Hatta özellikle kötü yazacağım.

Okuduğum kitapların notlarını paylaşma hedefim

Bu hedeften vazgeçiyorum. Aslında tam olarak vazgeçmiyorum, onun yerine en baştaki “daha çok yazma hedefim”le birleştiriyorum. Çünkü fark ettim ki bu yıl, önceki yıllara göre daha da az kitap okuyacağım; daha iyi kitaplar okuyacağım ama kurgu dışı kitap sayısı azalacak.

Daha az dürtüsel biri olma hedefim

Bu ay açıkçası bu konu üzerine hiç düşünmedim. Önümüzdeki ay düşüneceğim.

Sonuç

Bu ay hedeflediğim kadar verimli geçmedi ama moral bozmak yok, önümüzdeki ay inşallah daha iyi, daha verimli geçecek.

Barış Ünver
13 Mart 2024

Yazıyı beğendiniz mi? Beğendiyseniz, yeni yazılardan epostayla haberdar olmak için Beyn'in eposta abonesi olabilirsiniz.